Valahol nyilvánosan megtekinthető, hogy adott személy él-e még?
Kicsit morbid kérdés lesz, de nem hagy nyugodni a gondolat.
Kb. 10 évvel ezelőtt összeismerkedtem egy illetővel az interneten egy játék miatt (a fantazmagóriák megelőzése érdekében, mindketten kistinik voltunk és egyneműek) és barátoknak mondhattam volna magunkat.
Sokat beszélgettünk, a képeiről (face) azonban sejteni lehetett, hogy valamilyen súlyos betegségben szenved, kvázi "ágyhoz" kötött. Akkor én is gyerek voltam, és én úgy éreztem, hogy ez nem tartozik rám és amúgy is illetlenség lenne őt kifaggatni, hogy "még is mi bajod van?" utána meg "jajj sajnállak" és folyton ezzel jönni a beszélgetés során. Utólag is azt érzem, hogy ez neki is így volt jó, hogy mi egymásnak csak két illető voltunk, akik jól elszórakoznak az interneten keresztül. Aztán otthagytuk a játékot, ahogy nagyobbak lettünk egymást is, de ettől függetlenül ismerősök maradtunk persze.
Ma eszembe jutott ő, már a nevét is elfelejtettem, úgy kerestem elő az ismerőseim közül, viszont 2022 óta nem volt sem posztja, sem reakciója az idővonalán. Az utolsó egy februári (24) névnapi köszöntő, az is 1 db, nincs reakció. Családtagok oldaláról megtudtam, hogy '23-ban 24h-s lélegeztetőre került, korábban csak az éjszaka alatt szorult rá. Egy idő után az édesanyja posztjaiban nem szerepel, mondhatni történik egy karakterváltás, mert elkezd idegennyelven posztolni és a kutyájával való történések kerülnek fókuszba. De egyébként semmi feltűnő nincs ezen kívül.
Több cikk is íródott róla, az utolsó 22-es.
Valószínű, hogy a betegségével nem néz nagyon-nagyon hosszú élet elébe, de most kicsit megütött az az apró motoszkáló gondolat, hogy mi van, ha már nincs köztünk... Ennek utána járhatok valahol? Név, születési dátum és hely, anyja neve az adott. Vagy ez olyan információ, amit mondjuk az adott (lakhely szerinti) város anyakönyv-vezetője adhatna ki, de azt sem akárkinek? Vagy ez hogy működik egyáltalán?
Ügyfélkapuval meg tudod nézni.
Miért nem írsz rá valamelyik rokonára?
Megírod, hogy jóba voltatok, sokat beszéltetek és csak érdeklődsz. Aztán vagy megmondja, vagy nem. Egy próbát megér.
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbáltam az ügyfélkapus lekérdezést, de valószínűleg nem jó adatokat ismerek hozzá.
Akik azt tanácsolták, hogy kérdezzem meg a családtagokat: akármi is legyen, nem akarom ezzel megtörni a csendet. Tizen éve nem beszéltünk, akkor sem napi szinten, vagy ilyesmi, egyrészt a családtagok sem tudnák, hogy ki vagyok, másrészt elég nagy illetlenség lenne felbukkani, megkérdezni, hogy hogyan vannak, majd eltűnni - legalábbis szerintem.
Az őt támogató alapítvány honlapján még elérhető a róla (az ő támogatására irányuló) szóló cikk, igaz, hogy 4 éve fent van már, de nem gondolom, hogy fennhagyták volna, hogyha már nem volna rá szükség...
Nem tudom... akárhol, akárhogy is van, a legjobbakat kívánom neki.
5-ös: már rég megtudhattad volna, ha ahhoz a polgármesteri hivatalhoz írsz, ahol lakik. Előbb az ő beleegyezését kérik, aztán tájékoztatnak. Ha meghalt, akkor arról.
De hiába tanácsoltam. Nekem mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!