Működhet a tervem?
De, elkéstél.
Viccen kívül, én 26 éves koromra találtam meg a nekem való foglalkozást. Ugyanazon a szinten vagyok benne, mint a 20-22 évesek, de legalább fiatalon tartanak :)
Mondjuk én alapból tudtam magamról, hogy későn érő típus vagyok, szóval nem paráztam rá arra, hogy nem tudtam pontosan, mit is fogok csinálni egész életemben, meg ott volt előttem példaként anyukám, aki 40 évesen iratkozott be egyetemre, és váltott karriert.
Úristen! Mikor elolvastam az első mondatod, megállt bennem az ütő egy pillanatra. Huhh. Kicsit én is későn érő típus vagyok. Akkor te 26 évesen voltál gyakornok? Nem volt akadály az életkor? Nem diszkrimináltak?
Kicsit az van bennem, hogy inkább 25 évesen legyek gyakornok, mint majd 50 éves korom előtt, amikor majd szinte lehetetlen lenne így váltani.
Nem. Nem kérik el a személyid interjú előtt, hogy na, te hányas születésű vagy. Nálam is csak onnan jött rá, aki rájött, mert több helyre is jelentkeztem, hogy felsoroltam, miket dolgoztam, és láttam, ahogy átváltozik az arca matekozós néni mémmé. De amúgy nagyjából senkit nem érdekelt.
Vannak a jelenlegi munkahelyemen harmincas, negyvenes, ötvenes juniorok is - egyáltalán nem lehetetlen, sőt, nekem az a tapasztalatom (bár nyilván nincs annyi, mint az 51 éves kolléganőmnek :D ), hogy ha van már a munka szempontjából ugyan irreleváns tapasztalatod, előnyből indulsz ahhoz képest, akinek nincs. Első "felnőtt" munkahelyemen pl. azért lettem én a befutó, mert én diákként mekiztem, kasszáztam, raktárban dolgoztam... Semmi köze nem volt ahhoz, amit ott csinálnom kellett, azért választottak engem, mert a többi jelöltnek nem volt a kötelező gyakorlaton kívül semmi tapasztalata, én meg 1-2 évig dolgoztam egy helyen, úgy gondolták, hogy én legalább biztosan tudom, hogy meg kell jelenni alkalmas állapotban és ellátni a feladatot, mert sajnos sok abszolút első munkahelyes emberke játszotta el náluk, hogy megcsusszant a buliban és nem ment be, meg egyéb olyan dolgot csinált, amit amúgy a legtöbb huszonéves megcsinál, mikor még nem kenyérre kell neki feltétlenül. Ezt csak azért írom le, mert szerintem az, hogy nem hogy egy diplomát megszereztél, hanem már a harmadikat csinálod, az pont, hogy arra enged következtetni, hogy tudsz, és akarsz tanulni és dolgozni, fejlődni.
Hát én örülnék neki, ha csak 24 éves lennék. Gondolod az akkora különbség a 20 évesekhez képest?! :D
Ha anyagilag tudod finanszírozni, én simán belevágnék.
Valaki mondja már meg, hogy a gazdasági vonalon tanulók miért nem írnak soha konkrétumokat?
Szégyenlik esetleg, hogy komolytalan szakon vannak, vagy mi?
On
Kérdező, lekésve nem leszel semmiről.
Amit én csinálnék: Függően attól, hogy valójában eddig mit tudtál, beiratkoznék levelezőn/távoktatásban az áhított szakra és mellette pályáznék gőzerővel full time állásokra. Ha van aki finanszírozza az életed, akkor esetleg gyakornokoskodni és lehetne még, de szerintem MSC diplomával a zsebben nem érdemes már ilyen pozíciókra időt fecsérelned, indulj neki a nagybetűs életnek.
A kapunyitási pánikkal hogy állsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!