Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan győzhetőek le a kommuni...

Hogyan győzhetőek le a kommunikációs gátlások? A lent részletezett módszer szerintetek működhet?

Figyelt kérdés

Nagyon szívesen beszélgetnék olyanokkal akiket még nem ismerek. Szeretnék szocializálódni, új embereket megismerni. De akadályoznak a gátlásaim. Ha beszélgetek valakivel, akkor nem tudok felszabadulni. Feszült leszek, alig tudom mit mondjak, majd, - mivel alig mondtam valamit - csak hogy megszólaljak, mondok valami hülyeséget. Ez pedig rombolja az amúgysem túltengő önbizalmamat. Aki volt már hasonló helyzetben hogy jutott túl rajta? Mi segített?

Valahol olvastam egy módszerről, hogy idegenektől kérdezzek meg teljesen egyértelmű dolgokat. Pl. útbaigazítás, megkérdezni mennyi az idő, stb. Szerinetek ez segíthet hozzászokni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. szept. 30. 16:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokáig én is ebben a helyzetben voltam. Szorongtam, szégyenlős voltam, amikor meg kellett szólalnom, nem mertem a másik szemébe nézni, elcsuklott a hangom stb. Az még rosszabb volt, amikor többen figyeltek rám, akkor végképp nem mertem megnyílni. Idegenekkel is nagyon nehezen beszélgettem, ha kellett. Pl. ha valamilyen hivatalos ügyet kellett intéznem, elismételtem magamban vagy ötször, hogy mit fogok mondani, mielőtt megszólaltam, szóval nekem is nehéz volt. A gimiben jobb lett a helyzet, pszichológushoz is jártam (szorongás, megfelelési kényszer miatt), de főként az segített, hogy "kényszerítettem" magam arra, hogy kimozduljak, többet legyek emberek között, akár barátokkal, akár idegenek között. Igen, ilyen egyszerű kérdések is segíthetnek, csak beszélgess sokat, ismerkedj, azokkal pedig, akikkel jóban vagy, merj őszinte lenni és megnyílni. :)
2018. szept. 30. 16:53
 2/4 anonim válasza:
100%
Igen, ez jó módszer... Tedd azt, amitől tartasz. Amúgy mitől félsz, ha meg kell szólítani valakit? Mi a legrosszabb, ami történhet? Az én mondásom erre: nyisd ki a szivedet,max becsapják előtted az ajtót.. :D jóóó, viccet félretéve: nyiss az emberek felé, hidd el, sokan örülnek egy-egy jó szónak, random mosolynak
2018. szept. 30. 16:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Helló! Ugyanez a problémám, de azt tudom mondani, hogy az a megoldás működhet, valamint a környezetváltozás.

A jelenlegi lakhelyemen a szorongás miatt félek, hogyha valamivel leégek, akkor az elterjed, állandóan ez van bennem. :D Pedig nem veszítenék sokat, de valahogy mégis meghátrálok emiatt. Meg az emberek közömbössége is nagyon zavar itt, mindenki letojja a másikat.

Mikor elmentem egy másik városba, akkor amíg elértem az úticélom legalább 10 embertől kérdeztem útbaigazítást, mindenki visszamosolygott rám, ez új volt nekem, szóval feltöltött energiával meg örömmel, így egyre magabiztosabban mentem oda a következő emberhez, aztán úgy alakult, hogy várnom kellett pár órát, és simán tudtam magamnak társaságot keresni, csak szimplán elmondtam az embereknek, hogy várnom kell pár órát, és addig nem akarok unatkozni és egyből behívtak a körükbe. :D Az én megyémben ezért lekoptatnának, furának néznének, szóval nagyon örültem az új élménynek.

2018. szept. 30. 17:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Találni kell a környezetben egy olyan embert, aki érdeklődik felőlfe, tud kérdezni, türelmes veled, így beszélget veled és beszéltet, tehát gyakoroltat. Így észrevétlenül is könnyebbé válik a kommunikáció. Nekem bejött így.
2018. szept. 30. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!