Miért nem tudják (vagy inkább akarják) megérteni sokan azt hogy nem mindenki szereti ha fizetnek helyette?
Mert annyira sem vagy előrelátó, hogy azt gondold (és tedd), hogy legközelebb meg te fizetsz.
És talán rossz az önbizalmad, mert attól te nem leszel kevesebb, hogy néha meghívnak valamire. Persze úgy értem, hogy máskor meg te hívod meg őket.
Mi a barátnőimmel gyakran beülünk sütizni, fagyizni hárman egy cukrászdába, és mindig más fizet, de mindenki sorra kerül. Mindegyikünk nagyvonalú annyira, hogy nem számoljuk ki fillérre pontosan, hogy ki hány forintra fogyasztott. Nem bonyolult ez.
Régebben nekem is rosszul esett ez, de aztán rájöttem, hogy ha visszaadom akkor ez teljesen korrekt.
Pl éppen tartottam hazafelé és útközben felvettem néhány barátomat akik a mekibe tartottak. Én nálam nem volt pénz így nem is terveztem oda menni, de meghívtak és az volt a visszaadás, hogy én vittem el őket saját kocsival, meg utána haza is őket.
Vagy pl épp gyakorlaton voltam a mentőknél és betegátadás után többször is előfordult, hogy megdobtak egy kólával azok akikkel vonultam. Cserébe az utolsó napomon bevittem nekik 4db két literes kólát.
Meg lehet találni a módját, hogy hogyan viszonozd a szívességet. Így nem is esik rosszul ha néha meghívnak valamire mert nem ingyenélésről van szó.
Én értem hogy kedvesek akarnak lenne de ők is értsék meg hogy ez nekem kellemetlen.
Szegény családban nőttem fel egy olyan apa mellett aki ha mérges volt mindig fehánytorgatta anyámnak vagy akár a gyerekeinek is hogy ő mennyit és mit fizetett. Van olyan barátnőm akinek az exe is ilyen volt. Én ebből nem kérek.
Nekem nincs pénzem meghívni másokat. Ritka ha a többiekkel elmegyek beülni valahova de akkor is olyan dolgot kérek amit ki tudok fizetni.
Nem azzal van a baj ha megkérdezik (a szűkebb baráti köröm már tudja és elfogadja, nem rájuk értem), de erőszakoskodni nem kell. Nem csak magamra gondolok. A való életben is látok ilyenre példát, a neten is nagyon sok van.
Kérdező, döbbenet ez az egész kérdés és amiket írsz. Nagyon magadnak való, antiszociális vagy. Rettegsz attól, hogy valaki majd azt gondolja rólad, hogy tartozol. Persze csak azért mert magadból indulsz ki. Te soha senkit sem hívsz meg, mert neked aztán nehogy tartozzanak, nehogy kihasználjanak. Az ilyen emberek magányosak lesznek egész életükben, és aztán csodálkoznak, hogy miért nincs egy barátjuk sem.
Hát ezért a fösvénységért és ezért a rossz önértékelésért.
Mert mi lenne, ha egyszer meghívnának egy kólára, Összedőlne a világ? Az meg hogy később a szemedre hányná ezt valaki, az is csak a te fejedben van.
Nyilván nincsenek is barátaid és nem is vagy rá alkalmas. Kereshetnél egy pszichológust, de az is pénzbe kerül, nehogy már pénzt fizetnél valamiért, ami nem kötelező.
Hát tudod mit? Maradj ilyen magadnak való és győzd meg magad arról, hogy ez így jó!
6-os
Én mindig adok és segítek ha valakinek szüksége van rá és vannak barátaim is. Pénzem nincs így azt nyilván nem, de bármi mást igen. Nem ismersz így nem sok értelbe van a rosszindulatú feltételezéseknek.
"Az meg hogy később a szemedre hányná ezt valaki, az is csak a te fejedben van."
Megtörtént, nem csak velem mással is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!