Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most költöztem Hollandiába,...

Most költöztem Hollandiába, de nagyon nem értem az egész rendszert. Valaki érti a Holland rendszert?

Figyelt kérdés

aug. 4. 22:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Például mit vonnak le a bruttó jövedelemből?
aug. 5. 09:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez függ attól is, hogy milyen szerződésed van. Ha szimplán munkavállaló vagy egy cégnél és nem egyéni vállalkozóként bérelnek fel, akkor elsősorban béradót fizetsz, aminek több sávja van a fizetésed alapján. Minél többet keresel, annál többet adózol az extra sávokon belül. Ez, ami fix.

Ezen felül vonathatnak le nyugdíjjárulékot, HA automatikusan fizet a cég neked valamilyen nyugdíjalapba (vannak szakmák, ahol kötelező a cégnek nyugdíjalapba fizetni, de ez nem általános érvényű). Levonhatják az egészségbiztosítást is, ha nem te fizeted külön és a cégen keresztül vagy biztosítva. Ha a cég biztosít szállást, akkor arra is vonhatlak le összeget automatikusan.

Hirtelen ezek jutottak eszembe, én elsősorban tanultam eddig az országban és csak részmunkaidőben dolgoztam, szóval ezzel nincs sok tapasztalatom még.

Ezt a weboldalt olvasd át, sok mindenről írnak:

[link]

Itt több infót találsz angolul (Ha nem beszéled a nyelvet, akkor ajánlom, hogy másold be a szöveget ChatGPT-be és kérd meg, hogy fordítsa magyarra. Teljesen jól szokott fordítani.)

[link]

aug. 5. 16:37
 13/13 A kérdező kommentje:
12# Köszönöm szépen, ment a zöld
aug. 8. 08:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!