Megeri abbahagyni az egyetemet, ha ugy erzem nem ez az en utam? Vagy ez egyenlo a luzerseggel?
Figyelt kérdés
Ugy erzem inkabb tanulnek valami szakmat.aug. 3. 21:22
1/8 anonim válasza:
Nem lúzerség. Mai fejjel bár abbahagytam volna én is. Bár jól hangzik, hogy van diplomám, de nem mentem vele semmire sem.
2/8 anonim válasza:
Én abbahagytam, bár csak a mesterszakot, ami közben már dolgoztam is. Nekem az volt az okom hogy a munka fontosabb mint mégegy papír, ami nem hizott volna több lehetőséget.
A te esetedben a szak ismerete nélkül nehéz megmondani. Ha valami büfészakon vagy, vagy olyat tanulsz amivek nem tudsz elhelyezkedni akkor hagyd ott, tanulj szakmát mert az éri meg. Ha viszont értékes tudást, diplomát szerzel akkor hülyeség lenne otthagyni, mert ha megcsinálod lesz egy fix pont amire tudsz építeni ha a szakma sem jönne be.
4/8 anonim válasza:
Igen , lehet hogy befejezném, és ha bírom, akár mellette elvégzek egy szakmát.
Van ismerősöm, aki így csinálta. Azóta is a szakmájában dolgozik. De ott a diplomája, ami szintén adott neki önbizalmat, növelte a látókörét. Nem bánta meg.
5/8 anonim válasza:
Nem lúzerség, de diplomával ha nem is a szakmádban helyezkedsz el, jobb állásokra van esélyed, meg jobb fizetésre (pl bértábla szerint)
6/8 anonim válasza:
5: Bértábla nem feltétlenül, mert középfokú elvárással és más területű diplomával nem adják azt meg.
7/8 anonim válasza:
Akkor lúzerség, ha nem találod meg az utad és utána nem lesz belőled semmi.
8/8 anonim válasza:
Szerintem nem lúzerség. Ha nem túl indiszkrét kérdés: miért érzed azt, hogy ez nem a te utad? Nem érdekel, amit tanulsz, nincsen sikerélményed, vagy úgy érzed, nem tudnál diploma után könnyen elhelyezkedni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!