Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Manapság mi az a fizetés, ami...

Manapság mi az a fizetés, ami éhbérnek számítana?

Figyelt kérdés
És kinek mi tartozik bele ebbe a definícióba? Jelenleg a magyarok hány százaléka élhet éhbérből?

aug. 3. 19:14
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
42%

Nyomorgás?? Megvan belőle minden szükséglet, megvan belőle egészséges étkezés, konkrétan 1 évvel ezelőtt átálltam drágább rostdús étkezésre, konkrétan kicsattanok az egészségtől, konkrétan eltűnt az immunbetegségem 2024-re rejtélyesen, mindemellett már négyszer üdültem az évben és még kettőt tervezek, konkrétan - utazás nélkül - tízezrek gyűlnek is havonta a szerény pénzemből. Mondjuk úgy, hogy az év felében maradnak meg tízezrek.

Nem kéne marhaságot beszélni és tisztában kéne lenni a pénzzel. Általában pontosan azok nincsenek tisztában, akiknek szerencsésen van több és megtehetik a vak költekezést. De annyit költök, amire van is igényem. Pólókat is vettem, teljesen feleslegesen tele vagyok új pólókkal, koncertekre is járok, tele vagyok élettel. Valójában azt hiszitek, hogy annál lejjebb csak rosszabb lehet. Nem egészen, mert ez nem ilyen fekete és fehér. Úgy könnyű és könnyű beszólni is hülyeséget. Nem vagyok kormánypárti és nem állítok csilli-villi helyzetet, mert nagyon is tisztában vagyok ám mindennel... De ez a nap legnagyobb ostoba beszólása volt. Mindenkinek más az igénye, ami nyilván függ a lakhatástól. Ha valaki kiad csak egyedül 200-ezret az albérletre és szintén nem sokat keres, akkor nyilván nem marad pénze. Mindenkinek teljesen más az életkörülménye és ezért nehéz is ezt besorolni. De akinek mindene megvan, az nem igénytelen.

aug. 4. 12:56
 22/41 anonim ***** válasza:
Nyilván drága lakhatással vagy lakáshitellel meg kéne szorulnom és le kéne adnom az igényeimből. Akkor nincsenek utazások. A maradék 130+-ból nagyon szép életem van párommal együtt. Ja: s párom a felét keresi. Az övé tényleg rossznak számít már, de velem együtt ő is jól van.
aug. 4. 13:00
 23/41 anonim ***** válasza:
88%
Mi a szart dolgoztok ti ilyen kevés pénzé??
aug. 4. 17:12
 24/41 anonim ***** válasza:
45%

21#

Nálam nem igazán jön ki a matek. Párommal ketten havi 700 körűl keresünk. Nincs hitel se albérlet de igy sem enhedhetünk meg sok mindent amit szeretnénk. Évi 6 üdülés pl egészen biztosan nem fér bele ebbe. Ugy, hogy meg van minden, jo kaja, ruhák, utazás, szórakozás, hobbi. Ez egy 300 alatti fizuból megvalosithatatlan!

aug. 4. 17:22
 25/41 anonim ***** válasza:
19%
Ok a kerti medencébe mennek nyaralni
aug. 4. 17:27
 26/41 anonim ***** válasza:

Leírtam, hogy étellel együtt 120-E a saját kötelező kiadásom. Rezsivel, TV-vel, nettel, telefonnal. Háztartási cikket talán nem számoltam bele, de az potom. A rezsi fejenként 25-E körül jön ki. Nem fűtünk és nincs klíma, nagyon szerencsénk van a lakás adottságaival. Nyugati fekvés ellenére. Illetve én főzök 80%-ban, én vásárolok ahhoz, és ezzel már besegítek páromnak. Marad 130-E felett bármire az életben, amiből végül alapesetben még marad is. Nem cigizek, kevés alkoholt iszok, s a többi. Plusz én adtam 170-ezret kölcsönbe apámnak és ezt most egybe kaptam vissza évek elteltével, úgyhogy éppen még jobban el is engedem magamat.

Egyik napon ostoba adriás összehasonlításnál pont kiszámoltam, hogy k.b. 160-ezret költöttem szállással és étteremmel együtt belföldi üdülésekre eddig márciustól júliusig. Ami egyenlő egyetlen tengerparti nyaralással, de én inkább ezt választom egyelőre. Ha egyenes arányossággal elosztom, akkor eddig alkalmanként 40-E volt. Maradék szabad 130-ból simán telik rá. Bár ez nem ilyen egyszerű, mert nyilván nem ugyanannyiba kerül minden és nem ugyanannyi napot töltöttem mindenhol. Csak magamat számoltam egyedül, de különben valahová egyedül is mentem.

aug. 5. 11:40
 27/41 anonim ***** válasza:
Párom egyébként mozgássérültként részmunkaidős recepciós, a szakmáit nem számítják be, és ráadásul az állam undorító igazságtalan módon elvonta a Mák kártyáját. Neki ezért jön ki ilyen rossz összeg. Nekem állami helyen még plusz munka és egyéb juttatás is van abban a kevésben. :D De mivel szerencsés adottságaink vannak és neki alapvetően nincsenek ekkora szórakozási igényei, ezért nem probléma. Pedig rágom a fülét, hogy ettől függetlenül nagyon-nagyon nem jó így. Annyit sikerült csak elérnem, hogy 2 év letojás után újrakezdi a felülvizsgálatát.
aug. 5. 11:45
 28/41 anonim ***** válasza:
46%
Ezen a platformon nettó 1 milla alatti fizu már szarnak számít.
aug. 6. 11:03
 29/41 anonim ***** válasza:
56%
Ilyen árak mellett amikor 300 rugo egy albi
aug. 6. 11:05
 30/41 anonim ***** válasza:

🤣

Hol? Nemcsak a főváros központjából áll az ország, ember?! 🤦

aug. 6. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!