Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennétek tanárnak, ha most...

Mennétek tanárnak, ha most kellene döntenetek?

Figyelt kérdés

Pótfelvételiznem kell, mert a rendes felvételiről lecsúsztam.

2 felé irány van:

A, Osztatlan tanár - történelem,etika

B, gyógytornász

A tanár az levelezőn indul, a gyógytornász pedig nappali képzésben.

A tanári szak onnan jött, hogy testvérem tanítónak tanul és kényelmes munkahelye van, nagyon. :D Tanár és tanító nem ugyanaz, de értitek a lényeget.

Szerinte próbáljam meg, biztosan sikerülne. Én szkeptikus vagyok, nem tudom, hogy mennyire bírnám, elvileg a tanár szakok nem egyszerűek..

A gyógytornász pedig a súlyzós edzés iránti szeretetemből jött, mint ötlet. Izmok eredése, tapadása, stb. Ezzel nem tudom, mennyire tudnék elhelyezkedni.

Bármelyiket választom, másodállásban lesz egy személyi edzés is képben. Azért nem főállás, mert ez egy elég tág szakma, nem rajtam múlik a fizetésem, hanem, hogy mennyi vendégem lesz, ez elég bizonytalan ilyen tekintetben.

Tanár: 10 félév, levelező, könnyebb lenne mellette dolgozni, de szerintem nehezebb, mint egy gyógytornász

Gyógytornász: 8 félév, nappali (napi 90km utazás), nehezebb lenne mellette dolgozni, de szerintem könnyebb, mint a tanár

aug. 3. 09:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
ha tanári pályára adnám a fejem, akkor csakis nyelvtanárnak mennék.
aug. 3. 09:32
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Soha.
aug. 3. 09:44
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Én tanár vagyok, gyeden otthon. Épp másik szakmát tanulok ki, hogy ne kelljen visszamennem tanítani gyed után.
aug. 3. 10:01
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az attól függ, hogy te melyiket csinálnád szívesebben. Mennyire szeretsz sok sok gyerek közt lenni.

Én gyógytornász lennék szívesebben, vagy masszőr. Egyféle gyógyítás. Mindig szükség van rá. Nem kell egyszerre 2p gyerekkel lenni, lehetnek idősebbek is, vagy egyszerre csak egy gyerek. Nem kell egyszerre sok emberrel kommunikálnk. Tanárnál viszont, igen,hiszen egy osztálynsi gyereket kell koordinálni, tanítani, konfliktust kezelni. Másodálláshoh is jobban passzol, szerintem.

aug. 3. 10:02
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Gyógytornásznak menj inkább.
aug. 3. 11:18
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Nem. Inkább gyógytornász. Azzal meszkolva remekül meg lehet élni.
aug. 3. 11:54
 7/13 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk alapnak jó a töritanár aztán ha ugy van lehet még azon kívül majd utána mást is tanulni.
aug. 3. 13:46
 8/13 anonim ***** válasza:
55%
Ha a vendégkör miatt aggódsz, akkor a gyógytornászt el se kezd, mert magánban ott is az a cél, hogy vendégkört epíts. A másik: a gyt betegekkel foglalkozik, bár nyilván sportolói irányba is mehetsz ezzel a végzettséggel, de ne hiszem, hogy nappali mellett munkára sok időd lenne, sokat követel meg ez a szak.
aug. 3. 17:48
 9/13 A kérdező kommentje:

A fő vonal személyi edzés lenne, de ez nagyon 50-50, emiatt kellene egy pl gyógytornász, ami kapcsolódik is valamilyen szinten ehhez, mert érint pár dolgot..

Teljesen megvagyok lőve. Ha nem nappalin lenne a gyógytornász, akkor nem lenne kérdés.. De így nappali + meló nem tudom mennyire lehetséges normális keretek között, hogy ne őrüljek meg.. :D

aug. 3. 18:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék, rossz a fizetés+hálátlan feladat a mostani neveletlen diákokat tanítani. Már amikor én voltam iskolás is elfojtott volt az osztály, pedig 6 osztályos gimibe jártam, ahova elvileg a jó tanuló mentek. A tanárok többsége nem volt képes fegyelmezni az osztályt, olyanok voltak az osztálytársak. Ezeket tanítani? Maximum verssel lehetett volna, de azért még börtönbe visznek, szóval semmiképp nem lennék tanár.
aug. 4. 08:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!