A szocializmusban csak az volt a jobb, hogy piásan is lehetett dolgozni?
Figyelt kérdés
júl. 30. 20:23
11/17 anonim válasza:
Neked lehet, de te tetted fel a kérdést. Én abban is, ebben is éltem, élek elég sokat, ráadásul ma sem vagyok csóró. Ennek ellenére látom a különbséget. Hozzáteszem mert ilyenkor sokan azzal jönnek: NEM 56-ról, nem Rákosiékról vannak emlékeim. A 60-as évek végétől hatalmas volt a közbiztonság a maihoz képest, és senkit nem piszkáltak, nem bántottak aki nem érdemelte meg.
12/17 anonim válasza:
A majalis volt a kikelet es a hazaszeretet ünnepe. Mindenkinek kikellett vonulnia, es mindenki hazaszeretett volna menni.
13/17 anonim válasza:
tegnap 18:24
😀 Vicces (akarsz) lenni, de nem így volt.
14/17 anonim válasza:
13 as integettèl a szovjet zaszlóval a tribün előtt elhaladva a fent ülő elvtársaidnak? Nem akarok vicces lenni. Ez egy elèggè szomorú korszak volt. Lehet hogy te a haszonélvezője voltál de sokan nem
15/17 anonim válasza:
ma 19:40 Látod, ezzel bizonyítod hogy egy ilyenen sem voltál, mert ilyen nem létezett. Max hallottál valami hasonlókat megkeseredett nagyanyádtól nagyapádtól, de én leírtam: 60-as évek végétől tudom mik voltak. Ha kíváncsi vagy: nem voltam párttag és munkásőr.
16/17 anonim válasza:
15 ös,sajnosnem a nagyszuleimtol hallottam hanem sajat tapasztalat volt. Lehet hogy ahol èlsz ott nem volt ilyen ,de a mi varosunkban volt. Nem a kisujjamból szoptam. Mindegy neked jó volt az a korszak sokaknak nem.
17/17 anonim válasza:
Nem csak az,sok màs is volt:
1. Mindenkinek volt munkája.
2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.
3. Bár senki sem csinált semmit, a terv 100% fölött teljesült.
4. Bár a terv 100% fölött teljesült, mégsem lehetett semmit kapni.
5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.
6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.
7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!