"ha nem tudnám nyomkodni"
Nem kifejezetten erre gondoltam... hanem arra, hogy minden létező tudás ott van az interneten (kezdve azzal, hogy mikor jön a villamos, de pl. friss tudományos kutatások is.
Régen viszont még egy könyv is egy vagyon volt, és nem a napi hírek voltak benne.
De mennyit? És mennyi idő alatt?
A szomszéd faluból, egy hét múlva?
Ne vicceljünk már...
Hát olyan gyorsan nem, de minek is kéne, csak az kell ami az életez szükséges.
Volt tv, rádió, újság, a híreket onnan is megtudtad.
Kirakták a lehetőségeket üzenőtáblára, oszlopra, bedobták postaládába.
Most beljebb vagy azzal hogy megtudod, a Beja asszony 3-szor menstruált?
Hallottál arról hogy digitális böjt? Olyankor mi van?
"a híreket onnan is"
Nem tegnapra gondoltam.
De az interneten még így is minden nagyon sokkal gyorsabban terjed. Nem, nem csak Beja asszony. Amúgy kit mi érdekel...
Ha azt vesszük hogy net és okostelefon nélkül is ment az élet...
Én már éltem akkoriban, nem Z generációs vagyok.
"nélkül is ment az élet..."
ÉS AKKOR MI VAN?
Orvos nélkül is lehet szülni. Többnyire még túl is éled. De azért értelmes ember NEM ezt választja.
Jó, hát te meg demagóg vagy. Egy akkori orvos többnyire többet rontott a helyzeten, mint javított.
Nagyon gyerekcipőben volt még ez a tudomány, a javasasszonyok még jobbak voltak. Az orvosok meg a halált is vitték pl., ahogy boncoltak.
Az első jelző, ami a jelen világról eszembe jutott az a "rideg". A huszonx évemmel nincs nagy összehasonlítási alapom, de annyit mégis érzékelek, hogy például a Covid előtti időkben mennyivel könnyebb volt emberekkel beszélgetni, barátkozni. Mert nyitottabbak, közvetlenebbek voltak, jobban tudtak kommunikálni, és hajlandóak is voltak másokkal beszélgetni.
Törékeny is, amit megint csak a vírus alatt tapasztalhattunk igazán, és akkor látszódott az is, hogy mennyire könnyen kerülhetünk szörnyen kiszolgáltatott helyzetbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!