Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen a mai világ?

Milyen a mai világ?

Figyelt kérdés

júl. 24. 01:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"ha nem tudnám nyomkodni"

Nem kifejezetten erre gondoltam... hanem arra, hogy minden létező tudás ott van az interneten (kezdve azzal, hogy mikor jön a villamos, de pl. friss tudományos kutatások is.

Régen viszont még egy könyv is egy vagyon volt, és nem a napi hírek voltak benne.

júl. 24. 18:01
 22/32 anonim ***** válasza:
De az emberek tájékozódtak, amikor még nem volt internet, se telefon akkor az emberek beszélgettek egymással és olyanokat tudtak meg ami a mai napig is megállná a helyét.
júl. 24. 18:04
 23/32 anonim ***** válasza:

De mennyit? És mennyi idő alatt?

A szomszéd faluból, egy hét múlva?

Ne vicceljünk már...

júl. 24. 18:19
 24/32 anonim ***** válasza:

Hát olyan gyorsan nem, de minek is kéne, csak az kell ami az életez szükséges.

Volt tv, rádió, újság, a híreket onnan is megtudtad.

Kirakták a lehetőségeket üzenőtáblára, oszlopra, bedobták postaládába.

Most beljebb vagy azzal hogy megtudod, a Beja asszony 3-szor menstruált?

Hallottál arról hogy digitális böjt? Olyankor mi van?

júl. 24. 18:49
 25/32 anonim ***** válasza:

"a híreket onnan is"

Nem tegnapra gondoltam.

De az interneten még így is minden nagyon sokkal gyorsabban terjed. Nem, nem csak Beja asszony. Amúgy kit mi érdekel...

júl. 24. 18:58
 26/32 anonim ***** válasza:

Ha azt vesszük hogy net és okostelefon nélkül is ment az élet...

Én már éltem akkoriban, nem Z generációs vagyok.

júl. 24. 19:02
 27/32 anonim ***** válasza:

"nélkül is ment az élet..."

ÉS AKKOR MI VAN?

Orvos nélkül is lehet szülni. Többnyire még túl is éled. De azért értelmes ember NEM ezt választja.

júl. 24. 19:06
 28/32 anonim ***** válasza:
Ez így nem állja meg a helyét mert orvos akkoriban is volt.
júl. 24. 19:09
 29/32 anonim ***** válasza:

Jó, hát te meg demagóg vagy. Egy akkori orvos többnyire többet rontott a helyzeten, mint javított.

Nagyon gyerekcipőben volt még ez a tudomány, a javasasszonyok még jobbak voltak. Az orvosok meg a halált is vitték pl., ahogy boncoltak.

júl. 24. 19:26
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Az első jelző, ami a jelen világról eszembe jutott az a "rideg". A huszonx évemmel nincs nagy összehasonlítási alapom, de annyit mégis érzékelek, hogy például a Covid előtti időkben mennyivel könnyebb volt emberekkel beszélgetni, barátkozni. Mert nyitottabbak, közvetlenebbek voltak, jobban tudtak kommunikálni, és hajlandóak is voltak másokkal beszélgetni.

Törékeny is, amit megint csak a vírus alatt tapasztalhattunk igazán, és akkor látszódott az is, hogy mennyire könnyen kerülhetünk szörnyen kiszolgáltatott helyzetbe.

júl. 25. 18:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!