Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem adnak szabad döntési...

Miért nem adnak szabad döntési jogot egy gyermeknek abban később, hogy mi legyen a neve?

Figyelt kérdés
Tudom, furcsának hangzik a kérdés, de sok olyan embert ismerek, akinek nem tetszik az eredeti neve, ezért később nevét változtat. Lehetne egy ideiglenes név gyermekkorban, ami például 14 éves kor felett szabadon változtatható ingyen, persze nem kötelező, csak ha szeretné az illető.

júl. 23. 11:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

Az olyan neveket, mint Napsugár, Banánvirág vagy Hófehérke nyilván nem volna szabad anyakönyveztetni, mert egyértelműen szétbarmolhatják a gyerek életét.

Ha meg valaki attól készül ki, hogy Norbertnek vagy Annának hívják... Hát ez a személyes problémája, majd megváltoztatja, ha szeretné.

júl. 23. 12:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont tinikorban nem kellene ilyen döntési lehetőséget adni a gyerek kezébe, mert a többség divatozik, nincs kifejlett ítélőképessége és személyisége, be akar illeszkedni a menők közé és legtöbbször olyan dolgokról hiszi azt, hogy az az ő TRÚ személyiségéhez való, amin 10 év múlva röhög, hogy milyen f...gokért rajongott. Ha 14 éves gyerekeknek adnánk ilyen lehetőséget, a többség leadná a nevét, és a kedvenc animekarakterének, fiúcsapattagjának a nevét akarná felvenni, vagy olyanokat, hogy Pooplord, Superman, Májszter vagy Megatron vagy valamit, ami a kedvenc szubkultúrájával kapcsolatos. Ahogy pl. a legtöbb anno emo-s meg scene-es kölyök sem követi azt a divatot felnőttkorában. 18 évesen, amikor már picit felnőttebb, döntse akkor el. 2 évet kibír.
júl. 24. 19:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is elég, ha az ember 18 évesen nevet változtathat. Kamaszként én sem nagyon kedveltem a nevemet, az a név, ami tetszett akkoriban, a mai fejemmel tök röhejes lenne. Nagyon sok kamasz van úgy vele, hogy hát gáz a neve, meg van ami jobban tetszene, akkor is, ha valójában nem gáz az adott név (nekem is teljesen átlagos, normális nevem van, és akkor is kábé csak annyi bajom volt vele, hogy hát nem elég különleges - képzelheted, hogy hívnának, ha az akkori énem kedvenc különleges nevére változtattam volna :)))
júl. 26. 12:31
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez baromság. Egy gyerek nem tud ilyesmiben felelősen dönteni, nagykorúként meg olyan nevet ad magának hivatalosan is, amilyet csak akar. Az egyik lánytesóm annó Sziporkának akarta hívatni magát a Csipet csapatból. Még szerencse, hogy nem ő döntötte el
aug. 1. 18:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
#4 én sem szeretem kiskorom óta a nevemet, de egyszerűen nem érdekel annyira hogy megváltoztassam. Kiskoromban megoldottuk, barátaim, közeli ismerőseim a vezetéknevemen szoktak szólítani vagy azt becézik, de az se zavar ha a keresztnevemem szólítanak.
aug. 1. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!