Beosztjátok, hogy hetente max mennyit költötök vagy, hogy osztjátok be a pénzt?
Én azzal kezdem, hogy ahogy megjön a fizetésem, azonnal utalom az aktuális rezsit. A felét ő fizeti, másikat én.
Számba veszem, hogy állunk alapvető élelmiszerből ( olaj, liszt, tésztafélék, stb.) és tisztítószerekből, tisztálkodó szerekből.
Nyitottam anno az LTP-t, lakástakarékot, havi 20 ezer, ami nagyon jól jött, amikor fürdőszobát kellett átalakítani.
Aztán naptár: kinek lesz szülinapja, névnapja a szűk családban. Arra félreteszem, amit rá tudok szánni.
Következik: mindkettőnknek fodrász, pedikűr, manikűr.
Félretenni rá.
Előre tervezzük a nyaralást, üdülést, arra is mindketten félreteszünk egy bizonyos összeget.
Mindent felezünk, amit leírtam.
Szempont még a ruházkodás, 1-1 db aktuális, ami elmaradhatatlan: alapból fehérneműk.
Ezek a szempontok, amik között van állandó és változó
Is.
A mindennapi élelmiszert nem írtam. Mikor melyikünk mit eszik. Sokszor főzök, adagolva mélyhűtő. Így mindig van mihez nyúlni. Meg akár kenyeret is sütök.
Ha valami miatt kifutnánk, éhen nem halunk. 😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!