Akinek nincs a házban/a lakásban klímája, miért nincs?
Ha nem lenne klímám, már vettem volna a lidlben mobilklímát 70 ezerért.
Elvileg 340 ezer a medián bér Magyarországon, sok embernek bele kell férjen egyszer…
Meg az is hogy 1-2-3 év alatt összespórolni rendes klímára
Nincs rá pénzem.
Meg is kell venni + beszereltetni.
Nem kevés
"Albérlet esetén nem lehet valami kompromisszumot kötni? "
Sok esetben nem. Azért ez komoly fúrással, faragással is jár, a vezetékekhez, csövekhez a falat át is kell fúrni teljesen legalább egy ponton. Sok tulaj nem járul hozzá ilyesmihez.
Akkor maradnak a mobil klímák, csak persze azok kevésbé hatékonyak is, meg sokan azt sem igazán tudják megengedni maguknak. Az még hagyján hogy maga a gép se két fillér, de ha egy komolyabb teljesítményűt szeretnél, az az áramszámlát is durván megdobja.
A mobil klíma teljes pénzkidobás. Megértem, ha nagyon nem bírja valaki a hőséget, vesz valami eszközt, de a mobil klíma is csak akkor hatékony, ha a csöve ki van vezetve a szabadba, másképp befelé fújja a meleget a motor és nagyon hangos is.
Egy jobb minőségű klíma beszerelése tényleg nem olcsó, de szerintem hosszabb távon, nézve a mostani és a jövőbeni nyarakat, csak ez éri meg. Nem kínai vackot kell venni, hanem minőséget, annak optimális a fogyasztása és csendes is, ráadásul nagyon jól hűt.
Nekünk volt már az előző lakásban Panasonic, Toshiba, most pedig Fisher van. Mindegyik kíváló és állandó használat mellett 80-100 m2-es lakásnál kb. 2000 Ft-tal dobta meg havonta a villanyszámlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!