Igaz lehet, hogy azok az emberek a legszebbek, akik már sok-sok generáció óta, akár évszázadok óta gazdagok? Hiszen ezek az emberek, a férfiak legalábbis, mindig a legszebb nőket választották, ezért a gyerekeik is mind örökölték a szépséget.
"Hiszen ezek az emberek, a férfiak legalábbis, mindig a legszebb nőket választották"
Ez ebben a formában semmiképp se igaz. Régen a házasság egy gazdasági és társadalmi szerződés volt különböző családok között. Éppen ezért huszadrangú tényező volt, hogy ki mennyire szép. Helyette a családi háttér, társadalmi rang és a vagyon számított inkább igazán. A 19. században kezdtek megjelenni a szerelmi házasságok, de inkább csak a 20. század során terjedtek el igazán. A felsőbb társadalmi osztályban ez talán még lassabb folyamat is volt. És erre nincs bizonyítékom, de nekem azaz érzésem, hogy az igazán régi pénzes családokban a mai napig fontosabb a partner társadalmi helyezete és egyéb kompetenciái, mint a szépsége. Ezekben a családokban szerintem jellemzőbb, hogy egy átlagosan szép, esetleg valamenyivel szebb, de közben mitudomén, Oxfordon végzett feleséget választanak a gazdag férfiak, mint valami random 10/10 szépséget. Ez az üresfejű modellekkel playboyként valló villogás szerintem egy meglehetősen újgazdag dolog inkább.
Olyan szinten van benne igazság, hogy a ngyon gazdagoknak nincs szüksége a klasszikusan vett napi munkára, nekik lehet idejük, pénzük, és személyzet, hogy jól nézzenek ki.
Nézd csak meg a híroldalakat, újságokat, tele lesz olyanokkal, hogy például Jennifer Lopez már 50 éves és milyen jól néz ki, mi lehet a titka. Hát persze, mert kőgazdag, és neki az a dolga, hogy jól nézzen ki, egy egész csapat figyeli, hogy mit eszik, mennyit edz, milyen ruhát vegyen fel, stb.
Ez hülyeség. Nagyon sok minden befolyásolja, hogy az ember végül milyennek születik külső kinézetre, utána pedig a jelleme, a viselkedése, az élethez való hozzáállása folyamatosan alakítja a külsejét is, visszahat rá.
Amúgy nézd meg pl. Paris Hiltont, bűn ronda szerintem. Vagy Bruce Willis és Demi Moore lányait, szörnyű rondák, pedig a szüleik jól néznek/néztek ki. A genetika érdekes dolog és jórészt kiszámíthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!