A mai generáció hogyhogy szebb,kinézetre mint a régebbi generáció gyerekei és fiataljai?
Úgy vettem észre hogy mostanában egyre szebb gyerekek születnek(értem ez alatt a egész arcot, arc szerkezetet, meg úgy összességében) mint régen
Megnézed a régi képeket, anyáink nagyanyáink idejében valahogy olyan.. kevésbé szépek voltak, régi iskolás képeken mind olyan hasonlóan néztek ki a kisfiúk kislányok, nem feltétlenül csúnyák és persze mindig is voltak kivételek és gyönyörű arcok, csak most meg valahogy szebbek a gyerekek mint akkor. Más is egyetért velem? Ez vajon mitől lehet, van rá valami biológiai vagy evolúciós magyarázat?
Tegyük már hozzá, hogy azért a lányok elég fiatalon kezdenek már sminkelni is. Sőt a legtöbb fiú is használ már valamit, ha másnem akkor szemöldök szedés. Valamit egy jó frizura is sokat számít az összképen.
De tényleg csak ennyi történt, hogy egy 13 éves lány is használ már annyi sminket, mint egy 20 éves, ha nem is többet. Persze, hogy másabb a megjelenése. Nem vagyok idős, mégis tudom azt mondani, hogy bezzeg mikor én voltam 13-14 éves akkor máshogy néztek ki a lányok. Miért?? Mert nem sminkeltek, nem foglalkoztak annyit a külsejükkel, egyszerűen csak gyerekek voltak. Sajnos vagy nem sajnos most jelenleg ez a divat. De ezért néznek ki "szebben", nem pedig genetika vagy evolúciós fejlődés.
Szubjektív vélemény. A genetikai állományunk mit sem változott.
Az ok az lehet, ahogy írták, hogy a mai divathoz vagy szokva. Plusz a fotózás technológiája és technikája sokat változott. Ügyesen fényképezve nagyságrendekkel szebbnek tud kinézni ugyanaz az ember.
Dehogy szebb.
Régen a gyerekek sokkal-sokkal többet mozogtak, szaladgáltak, másztak mindenhova. Ettől egészséges testük-lelkük volt.
Ma meg ülnek a szgép és a teló előtt, műkajákat esznek, ettől elhízottak és zsíros, pattanásos bőrűek lesznek. Neked ilyen a szépségideálod, kérdező?
Nem értem mire gondolsz. Ápoltság nem nagyon változott az én koromhoz képest (31)
Stílus változott persze, talán többet sminkelnek a lányok, menőbb-összeillőbb cuccokat választanak a fiúk (jól kell kinézni a közösségi médiában), de ez nem feltétlenül szebb, inkább csak más.
Én inkább az elhúzódó fiatalságban látom a dolog mikéntjét.
Azaz anno, 30-40-50 vagy mégtöbb évvel ezelőtt már egy 17-18 éves ember nagyon "felnőttesen" öltözködött, magázódott mindenkivel, az egész kisugárzása sokkal komorabb, komolyabb, felnőttebb volt, mint manapság.
Manapság nem ritka az olyan 40-es 50-es ember, aki úgy öltözik, mint egy 20 éves, konditerembe jár, a férfiak korosabban is ki tudják magukat pattintani, az egész külsejük, ruhájuk, kisugárzásuk sokkal inkább "srácos", mint "papás". A mai 40+os nők jelentős része lejár diszkóba, kikerázza magát, fiatalosan öltözik, lehetősége van olyan kozmetikumokat igénybe venni, ami erre ráerősít és más az igényszint. Anno egy 40 éves nő alapvetően már unokázó nagymama volt, ma meg sokan ekkor kezdik a "felnőtt életüket". Most nincs meg, de majd belinkelem, hogy van egy cikk is, ami pont ezt fejtegeti, hogy a frizura és az öltözködés annyit változott és régen ezért tűntek sokkal "öregebbnek" az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!