Miért vannak lenézve azok, akik plazmát adnak és miért nemes dolog, ha valaki vért?
Figyelt kérdés
júl. 9. 13:04
11/19 anonim válasza:
#10 Igazad van, szerintem is fosszon ki udvarokat, törjön be lakásokba, vagy lopjon értéktárgyakat, és akkor nem árulja a testét, ahelyett, hogy segít valakinek és még pénzt is kap érte, hát igen, ez ördögtől való dolog! 😂
12/19 anonim válasza:
Én azt nem értem, ha plazmát lehet adni, akkor lézert miért nem? 😊
13/19 anonim válasza:
Ha a plazmaadásért is annyi pénzt adnának, mint a véradásért, a kutya se menne plazmázni. Talán ezért. Ezen kívül viszont valóban nem racionális a lenézésük.
#5 csak szólok, Debrecenben is adnak 15-20 ezret, talán még többet is (pár éve már nem járok, mióta rosszul lettem).
14/19 anonim válasza:
Mert vért adni nagyobb dolog, mint használhatatlan plazmát, ami nem is olyan jó.
15/19 anonim válasza:
#14, ha nem ér semmit a plazma, miért keresnek rajta vastagon a cégek, még azután is, hogy viszonylag sokat kifizetnek a donornak?
16/19 anonim válasza:
Egyik rokonom van hogy 3 naponta jár plazmázni, lesi a szabad időpontokat, és egyre több több pénzt kap csak, hogy menjen, és ezt mind csak a pénz miatt, ez egy nagyon egyszerű pénzkeresési forma, ami szerintem ártalmas az egészségre.. nem hiába.. 80% ba csak cigányok járnak oda, plusz a megszorúlt magyarok, senki se jókedvből csak is pénzért
17/19 anonim válasza:
Mert egy bizonyos réteg ellepte a plazma központokat, sokan pedig nem tudnak ettől a ténytől elvonatkoztatni, vagy pedig emiatt írja le az egész "plazmázást". De.. azt is, sajnos, hozzá kell tennem, hogy (a mi városunkban legalábbis) az aktívan munkakerülők mennek el plazmát adni sok esetben.
18/19 anonim válasza:
Jellemzően (de nem csak nálunk hanem az usában is) a szegényebb réteg, sokszor munka kerülők, járnak plazmát adni. Becsülettel dolgozom még sem elég, én is járok. Budapesten a Plazmaponton 12.000Ft-t fizetnek a donornak. Nem egy népszerű dolog, de a pénz az pénz. Inkább ez, mint az üres hűtő.
19/19 A kérdező kommentje:
Lehet azért is van ez, mert akikkel ez eddig szóba került azt látják, amit én, hogy fehér ember elvétve van azon a helyen ahová eddig jártam és mindig nagyon sokan vannak. Tegnap voltam idén harmadjára plazmaadáson, most olyan helyen, ami nemrég nyílt és teljesen normálisnak tűnő emberek voltak, 1 c-t láttam csak aki jött alkalmasításra, míg a másik helyre olyanok járnak akik miatt még az utcán is ha tudsz átmész a másik oldalra...
aug. 7. 14:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!