Miért vannak lenézve azok, akik plazmát adnak és miért nemes dolog, ha valaki vért?
Ki nézi le a plazmaadókat? Sőt, támogatják is őket sok esetben, én sehol nem hallottam még erről negatív kritikát.
A baj az, hogy sok kérdés eleve így kezdődik, hogy a kérdező állít egy baromságot, amit a kérdezőn kívül még soha senki nem gondolt úgy ahogy, ez aztán be van állítva általános igazságnak és ebből lesz a kérdés. Ennek így nincs sok értelme.
Plazmát adsz: pénzért teszed. Sokan lényegesen többször is adnak, mint szabadna, saját egészségüket kockáztatva ezzel. Az sem tisztázott még, hogy pl. a heti rendszerességű plazmaadás mennyire káros hosszabb távon a szervezetre.
Vért adsz: nem kapsz érte pénzt (kivéve egy 1000 forintos étkezési utalványt). Pusztán segítő szándékból teszed, önérdek nélkül.
Ettől függetlenül én nem nézem le azokat, akik plazmát adnak.
Sokkal inkább a plazmás cégeket, akik a rászoruló emberek egészségével mit sem törődve zsákmányolják ki őket, és közben rengeteget keresnek a plazmán...
Alátámasztanád valamivel a plazmaadók lenézését!
Nagy valószínűséggel azért van benned tüske, mert a plazmaadásért fizetnek (kb 15-20 ezret) a plazmaadónak, míg a véradásért nem fizetnek (na jó adnak egy 1000Ft-os utalványt, egy üveg vízet és egy Moments nápolyit).
Szerintem az a sarkalatos részlet, hogy plazmát általában pénzért szoktak adni az emberek, míg a véradással ingyenesen segíthetnek a véradók olyan embereken, akik rászorulnak erre a segítségre. Létezik még az irányított véradás is, - amikor célzottan ad a véradó valakinek az érdekében vért, - de ezt is ingyenes, önzetlen segítségnek tudom.
Tehát erkölcsi megközelítésből nézve válthat ki negatív megítélést másokból, aki pénzért "segít" másokon! Arról meg mindenki arra asszociál, amire akar, hogy a gyógyszergyárak, - amelyek gátlástalanul reklámoznak mindenhol és tesznek zsebre emberi elmével fel nem fogható profitokat, - vérplazma felhasználásával állítanak elő számolatlan gyógyszert.
Én elítélem a gyógyszergyárak erőszakos nyomulását, de ez az én nyomorom!
De megnéznék egy ilyen beszéltegést, hogyan jön ki neked ez?
Bemondod, hogy plazmát adsz, legyintenek, majd hozzáteszed, hogy amúgy vért is, akkor meg elismerően csettintenek?
Én speciel tényleg lenézem a plazmaadókat.
A vérem ugye nem magànintézményekben landol, hanem a közegészségügyben. Az ő készítményük javarészt piaci termékek alapjait adja, nagyobbacska gyógyszergyàraknàl.
B, kicsit nagyobb a betegségekre való hajlam a plazmaadóknàl. Ha én odaadok valamit, nem kérem vissza a leszűrt, elhasznàlt részét.
C, ha megnézed a plazmaadók jelentős részét, nem szívesen kérnél belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!