Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak lenézve azok,...

Miért vannak lenézve azok, akik plazmát adnak és miért nemes dolog, ha valaki vért?

Figyelt kérdés
júl. 9. 13:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Ki nézi le őket? Én biztosan nem. Hol hallottál ilyet?
júl. 9. 13:07
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

Ki nézi le a plazmaadókat? Sőt, támogatják is őket sok esetben, én sehol nem hallottam még erről negatív kritikát.

A baj az, hogy sok kérdés eleve így kezdődik, hogy a kérdező állít egy baromságot, amit a kérdezőn kívül még soha senki nem gondolt úgy ahogy, ez aztán be van állítva általános igazságnak és ebből lesz a kérdés. Ennek így nincs sok értelme.

júl. 9. 13:10
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Plazmát adsz: pénzért teszed. Sokan lényegesen többször is adnak, mint szabadna, saját egészségüket kockáztatva ezzel. Az sem tisztázott még, hogy pl. a heti rendszerességű plazmaadás mennyire káros hosszabb távon a szervezetre.

Vért adsz: nem kapsz érte pénzt (kivéve egy 1000 forintos étkezési utalványt). Pusztán segítő szándékból teszed, önérdek nélkül.

Ettől függetlenül én nem nézem le azokat, akik plazmát adnak.

Sokkal inkább a plazmás cégeket, akik a rászoruló emberek egészségével mit sem törődve zsákmányolják ki őket, és közben rengeteget keresnek a plazmán...

júl. 9. 13:11
 4/19 anonim ***** válasza:
88%

Alátámasztanád valamivel a plazmaadók lenézését!

Nagy valószínűséggel azért van benned tüske, mert a plazmaadásért fizetnek (kb 15-20 ezret) a plazmaadónak, míg a véradásért nem fizetnek (na jó adnak egy 1000Ft-os utalványt, egy üveg vízet és egy Moments nápolyit).

júl. 9. 13:14
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
4# Maximum a fővárosban fizetnek 15-20 ezret, vidéken 6-7 ezer kp-ban.
júl. 9. 13:20
 6/19 A kérdező kommentje:
Mindkettőt adok, de az emberek máshogy reagálnak rájuk ha megtudják (mondjuk plazmát csak 2-3 havonta 1x átlagban)
júl. 9. 13:42
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a sarkalatos részlet, hogy plazmát általában pénzért szoktak adni az emberek, míg a véradással ingyenesen segíthetnek a véradók olyan embereken, akik rászorulnak erre a segítségre. Létezik még az irányított véradás is, - amikor célzottan ad a véradó valakinek az érdekében vért, - de ezt is ingyenes, önzetlen segítségnek tudom.

Tehát erkölcsi megközelítésből nézve válthat ki negatív megítélést másokból, aki pénzért "segít" másokon! Arról meg mindenki arra asszociál, amire akar, hogy a gyógyszergyárak, - amelyek gátlástalanul reklámoznak mindenhol és tesznek zsebre emberi elmével fel nem fogható profitokat, - vérplazma felhasználásával állítanak elő számolatlan gyógyszert.

Én elítélem a gyógyszergyárak erőszakos nyomulását, de ez az én nyomorom!

júl. 9. 13:49
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

De megnéznék egy ilyen beszéltegést, hogyan jön ki neked ez?

Bemondod, hogy plazmát adsz, legyintenek, majd hozzáteszed, hogy amúgy vért is, akkor meg elismerően csettintenek?

júl. 9. 14:03
 9/19 Noren1989 ***** válasza:
80%

Én speciel tényleg lenézem a plazmaadókat.

A vérem ugye nem magànintézményekben landol, hanem a közegészségügyben. Az ő készítményük javarészt piaci termékek alapjait adja, nagyobbacska gyógyszergyàraknàl.

B, kicsit nagyobb a betegségekre való hajlam a plazmaadóknàl. Ha én odaadok valamit, nem kérem vissza a leszűrt, elhasznàlt részét.

C, ha megnézed a plazmaadók jelentős részét, nem szívesen kérnél belőle.

júl. 9. 14:09
 10/19 anonim ***** válasza:
83%
Mert csórók. Ugyanúgy a testüket árulják, mint a prostik.
júl. 9. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!