Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még olyan aki 30 évesen...

Van még olyan aki 30 évesen se tudja eltartani magát?

Figyelt kérdés
Nem értek semmihez amivel sok pénzt lehetne keresni. Középiskolás koromat számítógépes játékokkal töltöttem, nem alakult ki bennem hogy mivel is szeretnék foglalkozni felnőttként. Elvégeztem egy egyetemi földtudomány szakot, amivel szart sem érek és azóta se hasznosítottam egy betűt se amit ott tanítottak. Végzés után munkanélküli voltam közel 2 évig, eleve nehéz lett volna elhelyezkedni, de pont akkor volt a Covid járvány is. 2021 óta folyamatosan dolgozok, amolyan "tudományos segédmunka", a fizetésem jelenleg nettó 350 ezer. Ebből a fizetésbők nem lehet haladni, saját ingatlant venni esélytelen, albérletet se tudnék egyedül fizetni. Édesanyámmal élek, a kiadásaimat igyekszem állni, de ha a lakhatásért is fizetnem kellene, akkor felkopna az állam. Tanulni kellene valamit, de semmihez nincs érzékem, meg elég sok pénzbe is kerülne...még jogsim sincs, az is 500-600 ezres tétel. Eléggé tanácstalan vagyok.
2024. júl. 8. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban!
2024. júl. 8. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

350-ezerből meg lehet oldani, ha nehezen sikerül nem elszállt albérletet találni. De én úgy voltam vele egy ideig, hogy egyedül nincs is értelme és jól elvagyunk. Aztán közös okokból maradtam is már talán életem végéig, ugyanis anyum rokkant és egyre rosszabb lett.

Ha pont a 30. évemre gondolok, éppen akkor felmondtam az előző munkahelyemen szakterület-váltással és 2 hónapig munkanélküli voltam. Így anyummal maradva bőven volt megtakarított pénzem és ilyen formában nem szorultam rá. De albérletben v.sz.l. probléma lett volna számomra is. Nálam pont vízválasztó volt, utána jobb lett a fizetésem, most ugyanott megmaradva az infláció miatt mégis rosszabb a pénzem.

2024. júl. 8. 21:03
 3/6 anonim ***** válasza:
34%
Ezen az oldalon? Rengeteg.
2024. júl. 8. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Van.
2024. júl. 8. 23:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Tanulj IT vonalon, jo munkak vannak millios fizetéssel
2024. júl. 9. 06:58
 6/6 anonim ***** válasza:
10%

"fizetésem jelenleg nettó 350 ezer. Ebből a fizetésbők nem lehet haladni, saját ingatlant venni esélytelen, albérletet se tudnék egyedül fizetni."

Ennyiből én magammal együtt három embert tartok el, igaz, saját lakásban, de teszek is félre belőle. Mire tudod eltapsolni azt a sok pénzt a mamahotelben?

"Tanulni kellene valamit, de semmihez nincs érzékem, meg elég sok pénzbe is kerülne"

Kettő piacképes szakmát kitanulni esti tagozaton pontosan nulla forint. Egyvalami olcsóbb még ennél is: kifogást keresni.

2024. júl. 9. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!