Szerintetek is be kéne vezetni, hogy ha valaki 16 évesen otthagyja az iskolát, onnantól a szüleinek ne legyen kötelessége eltartani?
Én igen,mert olyan nincs hogy se munka,se tanulás,te meg tartsd el!!!
Szerintem elég nagy baj,hogy ma nagyon sok olyan 20-30 éves felnőtt ember van,aki hiába maradt ki a suliból már és netán dolgozik is,de gyakorlatilag a szülők nyakán él,semmibe se szállnak bele.Felnőtt,dolgozó léthez hozzá tartozna,hogy bizony beszállunk rendesen a költségekbe is.
Nem egy kollegám van ahol a gyerek nem ment el vizsgázni,így 8 elemije meg vagy 3 vagy 4 évfolyama van(attól függ,hogy szakmunkásba vagy szakközépbe járt a gyereke)és már 25-30 évesek és csak ellébecolnak,hol van munkájuk,hol nem,de ha van akkor se ad pénzt haza semmit.Munka után meg csak fekszenek,tévéznek.
Igen, én egyetértenék vele, épp a nyitókérdésben említett szituáció miatt.
Egyébként 16 évesen tud dolgozni, nemileg érett, még házasságot is köthet.
Természetesen a szülő is nézzen magába, ha ilyen lett a gyereke 16 éves korára.
A szülei elég hülyék, hogy ezt hagyják. A helyükben beadnám egy bentlakásos suliba, ahol kellő szigorral bánnak vele és majd megnevelik, ha már ők képtelenek voltak. (Bár eltartani lehet úgy is valakit, hogy vizet meg szárazkenyeret kap, fűtés csak minimális, stb.)
De a jog és a kötelesség együtt jár, nem ártana ezt a fejébe vésni a szarjankónak.
Én inkább azt vezetném vissza hogy 16 évesen nem lehet otthagyni az iskolát.
Nem muszáj érettségizni, lehet szakmát tanulni, de járja szépen végig mindenki a középiskolát mert az senkinek nem jó ha van egy adag képzetlen tini meg éppenfelnőtt akinek sose lesz többje 8 általánosnál mert 16 évesen rájött az iskolaundor.
Nem véletlenül kiskorú, hiába nemzőképes és keresőképes, ez nem jelenti azt hogy alkalmas is a függetlenedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!