Ilyen életszínvonal mely társadalmi osztálynak számít ma Magyarországon? Közép közepe?
4 fős család (2 gyerek).
Hitelmentes 3 szobás, 110m2-es felújított tégla családiház, medencével, jó környéken, megyeszékhely közelében.
Két 10-12 éves középkategóriás családi utazóautó.
Számlák időben befizetve, heti 1-2 étel rendelés, ritkábban éttermi vacsora.
Évente 1 hetes nyaralás tengerparton.
3 millió Ft vésztartalék.
Ezt Magyarországon középosztály-közepéhez sorolnám, de nyugatabbra ez gondolom max. csak belépő oda.
Most dicsekednk jöttél?:)
Ez már bőven felső kategória.
A mi körünkben csak azok járnak nyaralni, ahol mindkét szülő jól keres.
Nagyon nehéz rá válaszolni, mert mindannyiunknak mások az igényei.
Hogy kicsit konkrétabbat is írok azért magunkról, de mint mondtam: Ízlések és pofonok...100 négyzetméter kertes családi ház, saját tulajdon.
Szintén 2 gyerek, de már kirepültek
Évi 1 hetes nyaralás belföldön, sok egynapos kirándulás.
Minden rezsi mindig rendben, nem szeretjük a rendelt kaját csak összejöveteleken.
Anyagiak: Befektetve, nem nagy vagyon, de azért sokszorosa az előbb leírtnak. Középosztálynak gondolom.
(pedagógus, és kis-közép vezető házaspár)
Ez Magyarországon jómód barátom.
A középosztály az a panel
ma 14:04 Érdekes amit írsz, lehet hogy van benne igazad is, de nem tudom. Ha meg kimegyek az utcára mindig azt lesem: Egymást érik az olyan autók hogy nekem álmomban nem jutna eszembe olyanokat vásárolni. Vannak ám rohadtul gazdag emberek ebben az országban
Az igazság kedvéért azt kihagytam: fiatalabb koromban rohadtul sok fizikai melót is elvégeztem, munkaidő után és hétvégeken gépjárművek tucatjainak javítását is végeztem. (volt egy sokak szerint buta elvem: Először az embernek legyen pénze, és csak utána menjen vásárolni.)Kortársaim, munkatársaim, rokonaim mind autóval jártak mikor én még csak bicajoztam:D És máig is önellátóak vagyunk: Baromfi, tojás, gyümölcsök, zöldségfélék mind nálunk teremnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!