Hozzám sosem ülnek előre az utasok, mi lehet a baj?
Buszsofőr vagyok, egy pár éve, én nagyon szeretek beszélgetni azért is választottam ezt a munkát, de ha nincsenek rosszindulatú utasok akkor senki nem ül előre, van egy járat ahol mindig " szeva fönök " " sz4rul vezec g*ci " " megbaxlak ha nem mész gyorsabban paraszt " szintű utasok mindig megtalálnak, meg akiknek van szaga vagy zenét hallgatnak, de velük nem alakult ki téma soha. Pedig nem teszek semmit az ülésre. 30 hónapja vezetek ( eddig 30 bérpapírom van, nem tudom pontosan mikor kezdtem )és azóta egy csaj ült előre és négy srác, már komolyan bosszant, hogy nem zárkózok el a dumálástól, mégsem szól hozzám senki ( leszámítva azt az 5 ember akivel eddig beszéltem ).
Már-már azon is gondolkodok, hogy mégis elmegyek kamionozni, mert jobban keresnék , több mindent látnék. Minden járatot úgy kezdek, hogy " na most, na most talán lesz aki beszél velem " erre csalódok.
Attól is függ ez szerintem, hogy milyen a kinézeted. Nyilván nem arra gondolok, hogy illően vagy-e felöltözve, hanem hogyha meglátsz egy embert akkor így a kinézete alapján van benned egy kép, hogy ő barátságonsak tűnik-e vagy inkább mogorva lehet. Lehet nálad is ilyesmi a helyzet.
Illetve az sem midnegy, hogy hol vezetsz. Vidéken, vagy nagyvársoban. Helyi járatok és sok az állandó utasod vagy inkább távolsági ami több száz km.
Az ilyen beszélgetős dolgok általában akkor alakulnak ki, ha sokszor vagy egy vonalon és mondjuk rendszeresen viszed ugyan azt a 10-15 embert is magaddal.
"Buszsofőr vagyok, egy pár éve, én nagyon szeretek beszélgetni azért is választottam ezt a munkát"
. Itt nem egy probléma van.
Régen még fel is volt piktogramozva a fülke környéke, hogy tilos a sofőrt zavarni és beszélgetni vele. Ez is csak az értetlenek kedvéért volt, mert mások maguktól is tudják. Nem várható el az utasoktól, hogy bájcsevegjenek veled.
Errefelé a kallerek ezt is ellenőrizték, és kapta a figyelmeztetést a sofőr, aki rendszeresen megszegte. De azt is büntették és a hírekben is benne volt, akinek állandóan járt a szája és a közönséget szórakoztatta. Nem is értem miért akarja valaki a figyelmét megosztani, miközben más emberek testi épségéért is felelős munkát végez.
Minden négykerekű járműben a soför melleti hely a legveszélyesebb, mert könnyű kirepülni, és aki vezet, az ösztönösen úgy tekeri a kormányt, hogy előtte ne legyen semmi (nem pedig úgy, hogy az egész jármű előtt ne legyen).
Azon kívül, hogy semmi okom nem lenne beszélgetni egy random idegennel, még eléggé csúnyán is néznék arra, aki munkaidőben cseverészne, ahelyett, hogy a vezetésre figyel.
Szerintem nem csak nem akarnak zavarni, nem tudják, hogy csendben szeretnél-e vagy beszélgetni.
A helyedben megpróbálnék én kezdeményezni beszélgetést, akár még indulás előtt, hátha veszik a lapot, hogy kíváncsi vagy rájuk. Téma biztos akad:mit fognak csinálni, tudsz-e valamit a helyről, innentől már könnyű folytatni!
Nem tudom, hogy itt egyeseket miért zavar ennyire ha dumál a buszsofőr. Én távolsági járaton szoktam néha utazni (Nyíregyháza - Miskolc vonalon) és a sofőr rendszeresen dumálgat valakivel. Hangosan kacarásznak meg minden. El vannak, jó arcok.
Az meg hülyeség, hogy elvonja a figyelmet a vezetéstől. Van jogsim nekem is, egyáltalán nem vonja el a figyelmem ha beszélgetek az utasommal. Ha olyan helyen járok ami extra koncentrációt igényel (pl ismeretlen helyen bizonytalanság, hogy merre is kell mennem) akkor is beszélhet hozzám nyugodtan, olyankor ösztönösen az útra figyelek és csak halk -blablabla blebleble hallok az egészből amire közben úgy reagálok, hogy "aha, aha, aha. ühüm".
Amint pedig kikeveredek ebből a forgalmi szituációból akkor újra tisztán hallom amit mond és válaszolok is neki rendesen. Közben tudok figyelni az útra is.
Úgy gondolom az értelmesebb fajta ember nem tartja szóval a buszsofőrt. Az inkább a prolibbakra jellemző. Az olyan emberek társaságának hiánya meg nem nagy veszteség.
Meg hol vezetsz? Helyi járatokon inkább az ismerősei beszélgetnek a sofőrrel. Helyközin akadhat inkább aki szóval tartja. De ahogy mondom, inkább a prolibbak közül.
Kamionozást gondold meg. Ott még annyi kontakt sem lesz emberekkel mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!