Hozzatok is bemennek mindig ilyen kis tablaval, vagy cetlivel, hogy haldoklo kisgyerekeknek adakozzatok?
Tehat van egy boltunk, es mar hetente jelennek meg itt emberek, hogy nagyon sulyos betegsegben szenvedo gyermekeknek gyujtenek adomanyt. Nos nem tudom hogy alljak ehhez az egeszhez. Kicsit pofatlansagnak tartom, hogy bejonnek, mert tudjak, hogy helyhez vagyok kotve, es folyamatosan nekem kell “szrul” ereznem magam egy haldoklo gyermek miatt. Ez mar komolyan olyan, mintha valami subscription lenne, amit folyamatosan meg kell ujitani, es kopogtatnak folyamat, hogy itt az ideje haldoklo gyermekek reszere adakozni. Parszor adtam, de persze, hogy megfordult a fejemben, hogy kamu az egesz, de ugy voltam vele, hogy hatha nem, es valoban tudtam segiteni egy kave araval. De most, hogy mar a heten 2x megjelentek, es multheten is, igy mar elegge gyanakszom, hogy ezek igazabol egy csapat, es valami full kamu sztorikkal allnak elo, hogy ne “koldulni” kelljen. De ha van valosagalapja, akkor is pofatlansag.
Kerdes: titeket is betalalnak ilyenek?
Kérj tőlük alapítvány nevet, elérhetőséget, ahol utána tudsz nézni. Ha csaló, akkor nagyon gyorsan le fog lépni.
Ezt szoktam csinálni akkor, amikor az utcán leszólítanak.
Ne érezd rosszul magad, ezek az emberek 99%-ban csak csalók, szó sincs beteg gyerekekről, egyszerűen így próbálnak pénzt kicsikarni a jóhiszemű emberekből, mint te. Egy valódi alapítvány nem így gyűjt pénzt.
Engem néha megszólítanak, amikor utazok, de egyszerűen továbbmegyek, mint aki meg se hallotta.
"Parszor adtam"
Ez volt a gond. Elterjedt a híre (amúgy nagyon valószínű, hogy tényleg egy csapat), hogy te bepalizható vagy. A cégünk rendszeresen adakozik, csekken vagy közvetlenül az alapítvány számlájára - nyilván ténylegesen létező, és működő alapítványoknak, a koszos, spirálfüzetből kitépett kockás lapra ceruzával felírva, hogy "jajj, szegény Pistike" nem tartozik ide.
Természetesen sokszor megtalálnak efféle csalók is, de amint csekket/számlaszámot kérek, azonnal leteszik a telefont/az orruk alatt motyogva odébb állnak.
Engem egyszer átvertek
az ilyennek. Sétáltam a városban
és az egyikük mutatott
egy képet egy beteg kisgyerekről.
Azt mondta hogy beteg és haldoklik
csövekre volt kötve.
És én úgy meg sajnáltam
szegényt hogy elég sok
pénzt adtam annak az embernek.
Utána jöttem rá hogy valószínűleg
átvert csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!