Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetne kicsit pozitívabb...

Hogy lehetne kicsit pozitívabb a gondolkodásmódom?

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy az elmúlt néhány hónapban elég sok csalódás ért és mintha valami védelmi funkció kapcsolt volna be az agyamban, mert minden helyzetben a legrosszabbra gondolok, nem vagyok vidám, nem élvezem az életet - pedig egy hete egy nagyon szuper dolog történt, aminek nagyon-nagyon kellene örülnöm-.

júl. 5. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld felfogni a dolgokat úgy, hogy az élet nem csak rossz dolgokból áll és most ugyan átmentél egy nehezebb időszakon, de az eső sem esik mindig. A csalódásokat próbáld tapasztalatként felfogni. Ha csalódsz valakiben, az nem azt jelenti, hogy mindenkiben csalódni fogsz, tehát felesleges párhuzamot vonni az emberek között és egyes embereket büntetni azért, mert mások csalódást okoztak. Ne légy bizalmatlan, csak óvatos.

A hétköznapokban próbáld meglátni a szépet, csak egy példát mondok: Nekem hetente kétszer kell bemennem a céghez, vonattal járok. A vonat minden egyes alkalommal késik vagy félúton megáll és állunk egyhelyben 15-20 perceket, ami elegendő ahhoz, hogy lekéssem a busz, amire a vonatállomáson szállok át, hogy hazajöjjek. Tegnap ugyanígy volt, őrülten kellett futnom, hogy elérjem a buszt, másodpercek múltak azon, hogy majdnem lekéssem és egy órát kelljen várnom a következő buszra. Ám ahelyett, hogy egészen hazáig durrogtam volna magamban, ahogyan azt régebben tettem, felszálltam a buszra és hazáig csodáltam a tájat, a zöldet, a természetet. Néha nehéz jókedvűnek lenni, mikor a körülmények nem adottak hozzá, de a döntés a kezedben van, hogy hogyan látod a dolgokat!

júl. 5. 11:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass zenét: Kowalsky-, Hooligans egy-egy száma választ tud adni a kérdésedre.
júl. 5. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:

0;Hallgass relaxáló zenéket ,mint tibeti,shámán zenéket stb.

Mellette hallgathatsz egyébb átlagosabb zenéket ,de a háttérbe mindig legyen egy relax music is.

1;Koncentrálj arra ,hogy mosojogj egy folytában.Erőltesd meg magadat és akkor megy majd 1 2hét után magától is.

2;Szándékosan tereld a figyelmedet a rossz gondolatoktól.

Fogd fel a gondolatokat úgy ,mint egy filmet és az elmédet ,mint egy mozit.

3;Meditálj sokat emellett és sportolj valamit.

Ez az én módszereme.

Nekem ez bevált.

júl. 5. 17:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm!
júl. 6. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!