Bármerre is jársz a Földön, utazol világszerte, akkor is rájössz, hogy itthon a legjobb?
Én az elmúlt években a munkám miatt eltölöttem néhány hetet más országokban, és én határozottan mondhatom, hogy mindig nagyon hiányzott Magyarország, és nekem mindig jó érzés volt hazajönni. Nem tudnám máshol elképzelni az életemet. Persze nekem is megvan az otthon a szokásos kelet-európai "emgrációs csomag" (dollár, euró, kevés arany), hogy ha menni kell akkor menni kell, de nem sok esélyt látok arra, hogy itt megint valami totalitárius diktatúra üssön be. Ha meg egy másik ország támadna meg minket, akkor meg harcolnék.
Tudom én, hogy nem valami jó a kormányunk, de egész egyszerűen nem látok jobb kormányt sehol máshol a világon, és a háborúnak meg pogárháborúnak mindenhol kábé ugyanannyi esélye van. Talán Svájc, Lichteinstein meg Japán ahol elég normális a kormány. Ha emigrálnom kéne, akkor ezek közül mennék valahová.
" toletek is olyan, amilyen.."
1. Én nem szemetelek, pedig rengeteg szemét van az utcákon, bármerre is megyek az országban.
2. Nem vagyok hajléktalan, pedig rengeteg a hajléktalan az országban.
3. Nem én hozom a törvényeket.
4. Nem én miattam korrupt az ország.
5. Nem én okoztam a hatalmas inflációt, ami a környező országokban nem is hatalmas.
Persze, könnyű Indiát, meg legfeljebb Afrikát hozni példának, de miért hátrafelé tekintesz? Tudod, nem előre, hanem hátra megyünk, de hogy már a te hozzáállásod is hátrafelé megy és nem előre, hát itt ez a baj..
Miért nem a pozitív, fejlődő irány a cél, tehát előre? Persze, egy hajléktalanhoz képest, mindenki gazdag, de itt nem erről van szó.
A fogyasztói kapitalizmus a végtermékeit ökológiai szennyeződésként és kulturmocsokként a világra löttyinti.
Nem biológia szükséglet, hogy piramisokat látogassunk. Voltam például Kairóban is, köszönöm szépen de többet nem akarom látni azt az urbánosult nyomort. Nekem az is elég ha kisétálok itt Görbeországban.
Remelhetoleg nem kell tobbet Europaban lennem.......
40F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!