Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Idös emberek hogy képesek...

Idös emberek hogy képesek ilyenekre emlékezni?

Figyelt kérdés
80-90 éves ember és olyanolat mond hogy "Akkoriban a Horváth tanárúr általános iskolában.." Hogy tud ennyire visszaemlékezni? 24 vagyok és nem nagyon emlékszem már a múltra.
2024. jún. 23. 23:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24 évesen és most 43 évesen is emlékszem jó pár áltsulis tanárom nevére. Az ofőm pont Horváth volt :))) Te vagy a fura, ha nem emlékszel ilyenekre.
2024. jún. 24. 08:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudok visszaemlékezni minden egyes tanárom nevére, de rengetegre igen. Óvónők közül egyiknek se tudom a nevét, de szerintem nem szólítottuk őket a nevükön, és ezért. Majdnem 2x annyi idős vagyok, mint te.
2024. jún. 24. 09:03
 13/14 anonim ***** válasza:

#4 hát én krvára nem... Gyerekkori emlékem alig van, de még a most 8 éves fiam kiskorából is alig van meg valami...

Ilyenek, hogy mi volt az érettségin vagy a szakmai vizsgákon? Ammyira emlékszem, hogy a tanár rosszat súgott valamiből... De a tantárgyat sem tudom 🤷

37 vagyok

2024. jún. 24. 10:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Eléggé életszerű példa erre a távíró jelek tanulása.

Ahogy tanulja az ember a távírójelek vételét (de akár beszélhetnénk bármelyik idegen nyelvről is), egyre több ismeretből kell leválogatni a legújabbat és azt kell magabiztosra beépíteni a már ismert jelek körébe.

Tanulás közben viszont eléggé komoly kihívás leválogatni az újat, döntést hozni, hogy az új ismeretet hallottuk-e éppen vagy nem, - és ha nem, melyik régit hallottuk. Az emlékek kopása nagyon jól megfigyelhető a távírójelek esetében: ha nem gyakorolják a vételét, - nem idézik fel egészséges időközönként az ismeretet, emléket, - akkor elkopik, törli a memória és csak újratanulással, gyakorlással orvosolható a probléma!

Elsősorban a nem használt ismereteket teszi perifériára az elme!

Példa: leltárellenőrként nem okozott egy év leforgása alatt felpörgetni a szorzótábla ismeretét úgy, hogy fejből ment a számok négyzete 33-ig.

Most nagyjából 12-13 körül kezdenék el zavartan pislogva gondolkodni!

2024. jún. 24. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!