Mennyit tudtok félretenni a fizetésetekből?
#Fizetés, megtakarítás, spórolás,
900-1m környéke, kamionsofőr vagyok. Mivel házat újítok fel és bővítek , kb semmit nem tudok félretenni jelenleg.
2024. jún. 21. 20:54
Mi ketten élünk a párommal és 2 kiskutyával. 350 ezret keresek, azt szoktuk félretenni közös megtakarításnak. Havi 420-ezer körül keres a párom, abból élünk, bár nem mindet költjük el.
2024. jún. 21. 22:27
Sosem számoltam havi szinten, változóan költök. 20 év alatt félretettem közel 10 milliót. Dehát csak gyári melós vagyok, ha szakmában melóznék már sokkal több lehetne.
2024. jún. 23. 09:45
Boldog lehetsz,hogy örököltél. A mai világban az előrébb van, mint valaki 500-600 ezres fizetéssel. Annyiból se lesz lakása valakinek, pedig az jó fizetésének számít. Nekem meg a fizetésem is kevés és örökölni se fogok, szóval ez a leghosszabb.
2024. jún. 23. 15:31
Hat latva a reklamokat hogy hitelre lehet menni nyaralni kulfoldre akar meg itthon is (lol?) akkor nem igazan tudnak egy jo paran. Hirdetni is akkor szoktak amikor "szezon" van, pl natha, betegsegek, nyar, tel, meg az atlagos fejfajas az mindig van.
2024. júl. 2. 10:24
éhendögleni jó lesz, és mikor akarsz értelmes munkát csinálni pénzért?
2024. aug. 8. 04:20
A fizetésemből semennyit. Nettó 550 ezer - 150e az albi rezsivel. A többi 400 ezer az átlag havi kiadásom. 100 ezer a kaja, 20-30e a kutya költségei, 24e diákhiteltörlesztő, 16e kondibérlet, dm mondjuk 15e, közlekedés 10-20e, ez így kb. 200e és akkor erre jönnek az egyéb kiadások (ruhák, programok, háztartási eszközök meg akármi, ami épp kell, pl. most jön a Karácsony, ajándékokra is el fog menni pártízezer). Bocs de nem hiszem el, hogy te havi 120 ezer forintból megélsz. Ez gyakorlatilag csak akkor lehetséges, ha sehova nem jársz, nincs hobbid, nem költesz a házra semmit, nem veszel soha új ruhákat. Ez milyen élet?
Amit félre tudok tenni, az csak a sugar daddyzésből befolyó pénz. A fizetésemből csak akkor tudnék, ha úgy élnék, mint egy szobanövény.
nov. 24. 10:11
18/29 A kérdező kommentje:
Ritkán veszek új ruhát, csak ha már muszáj. Nem járok konditerembe, műkörmöshöz stb., fodrászhoz évente 1x, a végéből vágatok. Nsgyon ritkán járok szórakozni meg nem tudom hova, de nem is hiányzik, eléggé itthon ülő típus vagyok, mindig ilyen voltam. Házra se kell költenem, teljesen jó állapotban van, megvan mindenem.
19/29 A kérdező kommentje:
Nem mindig tudok félretenni 100 ezret van, hogy csak 50-et vagy annyit sem ha van plussz kiadás, pl most a Karácsony miatt vagy 2 hónapja vettem szárítógépet, mert az még nem volt.
De tulajdonképpen mire gyűjtesz? Csak mert tök jó dolog, ha milliók vannak a számládon, de ha közben igénytelenül nézel ki, nem sportolsz, nem szórakozol, nem utazgatsz, akkor ennyi erővel halott is lehetnél, nem lenne nagy különbség.
nov. 24. 13:20
Kapcsolódó kérdések: