Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lájkolják kevesen a...

Miért lájkolják kevesen a profil képemet?

Figyelt kérdés

Kérlek ne szedjetek szét ezért a bugyuta kérdésért, de a megfigyelésem a következő: vannak olyan ismerőseim akiket sokan lájkolnak, pedig az életben sokan utálják, konkrétan tudom, hogy xy utálja, mégis a fb-on lájkolja meg kedves kommenteket hozzászól. Engem egy ideje kevesen lájkolnak és belehajtottam magam egy ördögi körbe, már azért cserélem le a profil képemet, mert ha kevesen lájkolják akkor biztosan sz@r is ezért lecserélem, így aztán az elmúlt évben 1-2 havonta lecseréltem a profil képemet. Tudom, hogy ez sokaknál visszás, mert azt gondolják ez a buta liba itt mutogatja magát, hogy milyen szép, pedig inkább az van, hogy kissé önbizalomhiányos vagyok és nem találom elég jónak. Szóval a sokak által utált embereket agyonlájkolják, akkor engem meg senki sem szeret? Vagy hülyének néznek? Pl az exemet is lájkolják a barátnőim, pedig tudják, hogy csúnyán otthagyott, egyáltalán jogos az az érzés, hogy aki engem átvert azt ne csak én utáljam, hanem aki a barátnőmnek vallja magát, az is?

Bocsi előre is, nem a lájkok a legfontosabbak az életemben, csak érdekelne ennek a pszichológiája.

2024. jún. 17. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Ennek az oka főleg a népszerűség. Egy népszerű embernek többen like-olják a posztjait.
2024. jún. 17. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
64%

1. Nem jó az új kép.

2. Elegük van abból, hogy állandóan variálsz.

3. Nem vagy olyan szép, mint amilyennek hiszed magad.

2024. jún. 17. 19:33
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Ha lenne ezer ismid meg akiket naponta lájkolsz akkor jópár 100 lájkod lenne neked is.

A lájkolás az vmi "csereüzlet" a fb-n.

En ugy szoktam ha kiteszek vmi képet elkezdek minden ismimnek lájkolgatni a posztjait képeit, "felébreszteni" őket és már jönnek is a lájkok "viszont".

Igazábol en undorodom szinte a face-től.

A versenyek se arrol szolnak ki valojaban a legszebb hanem kinek van több ismerőse meg ismerősének ismerőse aki lájkolja őt.

2024. jún. 17. 19:35
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Én soha nem lajokom például olyan ismerősök képét, akik kéthavonta cserélik.
2024. jún. 17. 19:43
 5/10 anonim ***** válasza:
34%
Na, ez már megint a lájk fétises kérdező. Nemrég volt egy kérdése ahol azon balhézott, hogy a barátnői lájkolják az exe képeit :D
2024. jún. 17. 20:31
 6/10 A kérdező kommentje:

5

Nem én voltam bocsi és jeleztem, hogy nem vagyok lájk függő, csak érdekel a pszichológiája. Mert érdek lájkolgatásokat vélek felfedezni és kíváncsi lennék a mögöttes okokra.

Valahogy úgy van ez ahogy a 3 is írja. Csereüzlet igen. Igazából én is undorodok a facetól meg magamtól is, hogy elkezdtem a profilképeimet cserélgetni. De a szakítás után kicsit magam alá kerültem, nyilván egy kis külső megerősítésre vágytam, de nem jött össze. Sőt fordítva sült el.

2024. jún. 17. 20:39
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan pontozzatok le, attól még ez van :)
2024. jún. 17. 20:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is észrevettem, hogy már nem likeolják annyian a képemet, biztosan azért, mert én sem likeolgatok senkit csak a legközelebbi családtagjaimat. Az is benne lehet, hogy már a facebook annyira nem menő, mint az instagram, de ott is ez az érdekből történő bekövetés megy. Jó sok embert bekövetsz, és akkor visszakövetnek, de vannak akik ezek után gyorsan kikövetnek hátha nem veszed észre, és így lesz több követője, mint bekövetése.
2024. jún. 18. 09:24
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Megérteném ha pénzt kapnátok a lájkok miatt, de én megérteni, felfogni sem tudom, hogy ennek mi a bánat jelentősége van. Ha többen lajkolnak gazdagabb leszel, vagy lesz új párkapcsolatod?
2024. jún. 18. 09:51
 10/10 A kérdező kommentje:

8

Igazad lehet. Keveset használom a fb-ot ezért ritkán lájkolgatok, hiszen évről évre egyre kevesebbet vagyok fent. Sajnos munkahelyileg kötelező, mert a vezetőség zárt fb csoportba rakja ki a tudnivalókat. Pont az egyik főnöknő az, akit sokan utálnak, mégis több százan lájkolják a képeit, meg odaírják, hogy milyen szép vagy Mariskám, pedig rusnya mint a bűn, már bocsánat, de a rosszindulata kiül az arcára és ő az aki null 24-ben az embereket vizslatja a fb-on. Én már egy pár éve elengedtem az életemből a közösségi médiákat, sokkal kevesebbet görgetem mint anno a kezdet kezdetén. Más a fontos, a gyerekeim, családom, "élőben", és így aztán keveset lájkolok, kevest köszöntgetek fb-on a szülinapján, nem szoktam nyilvánosban gratulálni senkinek semmiért, az igazán fontos dolgok nekem nem az online térben zajlanak. Így már értem, valószínűleg az algoritmus is egyre hátrébb sorol engem.

Kedves utolsó, nincs semmilyen jelentősége, mint már írtam, kíváncsiságból kerestem az okát ennyi. Sajnos én olyan vagyok, hogy mindig keresem az ok-okozati összefüggéseket, mert tudni akarom mindennek az okát és miértjét. Ha fáj a fejem, akkor nem beveszek egy gyógyszert, hogy elmúljon, hanem azt vizsgálom, most miért fájdult meg a fejem: kevés folyadékot ittam, stresszeltem, nem ettem, lement a vérnyomásom vagy mi egyéb? Engem megnyugtat, ha tudom mi miért történik. Nem leszek tőle gazdagabb. Ja, de. Lelkileg.

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat!

2024. jún. 18. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!