Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok szegények?

Mennyire vagytok szegények?

Figyelt kérdés

2024. jún. 12. 03:55
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
85%
Soha nem voltam még egy hetes nyaraláson vagy a tengerparton, nincs autó, választani kell, hogy ebben az évben vegyek tűzhelyet vagy inkább új ablakot, vagy a másikban, mert egyszerre a kettő nem megy... Stb. Éhezni még nem éhezünk, és még tudunk valamennyit vásárolni élelmiszeren kívül is, csak el ne romoljon valami, mert akkor szívjuk a fogunkat. Hát döntse el mindenki, hogy ez mennyire szegénység vagy sem, van ennél lejjebb az biztos, de feljebb még több van.
2024. jún. 20. 13:49
 32/36 anonim ***** válasza:
26%

29-es, azért kis szülői segítségnek és a ti spórolásotoknak nevezni azt, hogy 27 éves korodig kvázi eltartottak feleségestől a szüleitek, az enyhén nevetséges.

Ne érts félre, nincs ezzel baj, ha segítenek a szülők, csak legyen már annyi önkritikája az embernek, hogy beismeri ennek a mértékét.

Olyan vagy kb. mint a szomszédom, akiket szintén feleségestől-gyerekestől eltartott a család, plusz mindkét oldalról sokmilliót is kaptak és az építőipari vállalkozó apja anyagáron felhúzta nekik a házat, aztán képes előadni, hogy na, ők mindig spóroltak, így értek el ennyit, és mi a véleménye azokról, akik hitelt vesznek fel házra...

Ne válj te is ilyenné.

2024. júl. 7. 07:11
 33/36 anonim ***** válasza:
40%
Olyan szegények vagyunk, hogy kefét is lopnunk kellett, hogy legyen mit rágni fizetésig.
2024. júl. 7. 14:34
 34/36 anonim ***** válasza:
Nekem semmim sincs, nem is lehet többé. :(
2024. júl. 7. 15:22
 35/36 gergelice16 ***** válasza:

#32 Félreértetted. 27 éves korunkra spóroltuk össze a pénzt, egyébként már külön éltünk egy ideje (már jóval a házasságunk előtt elköltöztem). Addig laktam otthon, amíg egyetemen tanultam. Tudom, már ez is nagyon nagy áldás, hogy tudtam egyetemre menni, és hogy amit egyetem alatt kerestem, azt félretehettem magamnak, és nem kellett a családnak odaadnom. Gyerekként az operában énekeltem, azt a pénzt is mind félrerakhattam, szüleimnek nem kellett adnom belőle. Pontosan tudom, hogy már ez is nagyon nagy dolog, de amikor "szülői segítséget" írtam, akkor két milliónyi lakástakarékra céloztam.

Tehát olvasva a kommenteket, meg alapból is sokszor beszéltem már szegényebb emberekkel, tudom, hogy mennyire jó helyzetben vagyok. Én csak leírtam az anyagi helyzetemet, hogy segítsek a kérdezőnek tisztább képet kapni. Nem gondolom, hogy ezért le kellene engem pontozni. Mivel én sem és a szüleim sem az olyan emberek, akik mások kizsákmányolásából él, és csak pihenünk egész nap. Nagyszüleim a nulláról dolgozták fel magukat, szüleim is sokat dolgoztak, hogy megadhassák ezt az életszínvonalat nekem, és én is sokat dolgozom, hogy ezt tovább adhassam a gyerekeimnek. Tehát nem gondolom, hogy bármilyen szinten is megvetendő ez az élet. Ne a féltékenység irányítson titeket, pláne mert a boldog életnek semmi köze a pénzhez (tapasztalatom alapján a szegény emberek sokkal inkább boldogak, mert ők meglátják, hogy mi az ami igazán fontos az életben - többek közt ezért is beszélek sokat szegényebb emberekkel, mert sokat lehet tanulni az élettapasztalatuk által).

2024. júl. 8. 09:07
 36/36 anonim ***** válasza:
0%
32 cry more. Remélem emelik a törlesztőd.
2024. júl. 8. 09:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!