Mit gondoltok azokról, akik felnőttként képesek ovis módon mások nevét direkt rosszul használni?
Szerintem a szándéktól függ.
Ha pl. valakinek alapjáraton olyan neve van, ami becézgetve vagy picit "megmásítva", átköltve vagy máshogy kiejtve vicces, esetleg kedveskedő és ezzel nem sérti a név tulajdonosát, az szerintem tök oké. Vagy a fent említett Benedict Cumberbatch névgenerátor is tényleg vicces. :)
De amikor valakit szándékosan rosszindulatból, ártó szándékkal, kigúnyolva neveznek másképp - főleg a politikában gyakori ez -, az szerintem végtelenül aljas. A hideg futkos a hátamon az ilyen Karigerizéstől meg Ovi-zástól meg Viktortázástól, Fletózástól, Takony Árpádozástól és társaiktol, bármelyik oldal is mocskolja ilyesmivel a másikat. Rosszul vagyok az ilyesmitől. Nem csak simán dedós szintnek gondolom, hanem kifejezetten hányingerkeltő a mögötte meghúzódó aljas, rossz szándék és végtelenül kellemetlenül érzem magam, amikor valakinek ez okoz lelki orgazmust, ha gúnyolhatja a másikat, akit nem kedvel.
Szerintem is dedós, tipik kamaszos viselkedés, ami egy felnőttnek már erősen nívón aluli. Időnként belefutok saját szellemi termékekbe, amiket viccesnek találok, de a neten elterjedt szarok szajkózásától belül mindig számolok csendesen.
Kicsit off, de eszembe jutott egy csak lazán kapcsolódó jelenség: a közhelyesen rosszul ejtett külföldi brandek. Én nem tudom, mi a f.szom jelent akkora kihívást abban, hogy a lidl nevét kiejtse valaki, de elképeszt, hogy egy egész társadalom űz sportot a lidlizésből, lidezésből - nem beszélve az ósönözésről.
Nekem pl a Lidli és az Ósön a családtól ragadt rám, mindenki így hívja a környezetemben 😂
"Nekem pl a Lidli és az Ósön a családtól ragadt rám, mindenki így hívja a környezetemben"
Elfogadom, meg beletörődtem a dologba, de engem még mindig idegesít :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!