Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül mostanában...

Miért nem sikerül mostanában semmi?

Figyelt kérdés
Folyamatosan a pofonokat kapom az élettől. Az elején próbáltam úgy hozzáállni, hogy nem baj, megerősít, megrázom magam és megyek tovább, de így túl a nem is tudom hányadik pofon után nagyon nehéz már így felfogni. Hiába rakom bele a dolgokba az energiámat, a szorgalmamat, rajtam kívülálló dolgok miatt nem sikerülnek. Ugyanez az emberi kapcsolatokra is jellemző. Akármibe fogok, halálra van ítélve és minél több energiát rakok bele, annál nagyobb kudarc ér.

2024. jún. 5. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kudarcközpontúan nézed a világot. Történik veled sok jó is, de mivel arra fókuszálsz, hogy mi megy félre, a jó dolgokat nem veszed észre.

Ha még nem vezetsz naplót, kezdd el és minden este írd le, mi történt. Emlékezz vissza a jó dolgokra és azokat is írd le. Rá fogsz jönni, hogy nem minden sikertelen, amit csinálsz.

2024. jún. 5. 17:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
+1 az 1-es mellett. A "semmi" szó önmagában elhibázott. Mint ahogy a mindig is. Olyan nincs, hogy semmi se sikerül, csak az elől becsukod a szemed. De az élet nem egyenletes, lehetnek rosszabb időszakok, aztán meg jönnek jók.
2024. jún. 5. 17:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát, nagyon igazatok van. A fontos dolgok nem sikerültek, de biztos van, ami felett átsiklottam, pedig három másodperc örömöt megért volna. Este átgondolom a dolgokat. Köszönöm!
2024. jún. 5. 20:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Átrágtam magam a dolgokon és valóban volt néhány sikerélményem, amik hosszú távon nem vezettek célra, tehát, ha ezek nem lettek volna, akkor is ugyanez lett volna a kimenetelük a dogoknak, szóval jól érzem, hogy nem sikerülnek a dolgaim.
2024. jún. 6. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most ilyen időszakban vagy. Aztán majd másmilyenben leszel, ha mersz lépni, és nem belesüppedsz a tanult tehetetlenségbe. Olyan nincs, hogy semmi nem sikerül, egyszerűen matematikailag, statisztikailag. De az is dögunalmas lenne, ha minden sikerülne.
2024. jún. 6. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán azt kell mérlegelni, hogy a nagy mérföldkövek közül mi sikerült, pl. diploma vagy jó állás vagy házasság. Hanem át kell állítani az agyadat, hogy a jó dolgokat is észrevedd, és ezek gyakran kicsi dolgok. Az is jó dolog, ha pl. egy idegen kedvesen szólt hozzád, vagy szép idő van, vagy jól sikerült a vacsora, vagy olvastál egy jó könyvet, ami sok gondolatot ébresztett benned. Ha ezeket mind képes vagy regisztrálni, pozitívabban nézed a világot, és nem lamentálsz azon, hogy pl. épp most keveset keresel vagy nincs párod. De ezen dolgozni kell.
2024. jún. 7. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!