Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül mostanában...

Miért nem sikerül mostanában semmi?

Figyelt kérdés
Folyamatosan a pofonokat kapom az élettől. Az elején próbáltam úgy hozzáállni, hogy nem baj, megerősít, megrázom magam és megyek tovább, de így túl a nem is tudom hányadik pofon után nagyon nehéz már így felfogni. Hiába rakom bele a dolgokba az energiámat, a szorgalmamat, rajtam kívülálló dolgok miatt nem sikerülnek. Ugyanez az emberi kapcsolatokra is jellemző. Akármibe fogok, halálra van ítélve és minél több energiát rakok bele, annál nagyobb kudarc ér.

jún. 5. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kudarcközpontúan nézed a világot. Történik veled sok jó is, de mivel arra fókuszálsz, hogy mi megy félre, a jó dolgokat nem veszed észre.

Ha még nem vezetsz naplót, kezdd el és minden este írd le, mi történt. Emlékezz vissza a jó dolgokra és azokat is írd le. Rá fogsz jönni, hogy nem minden sikertelen, amit csinálsz.

jún. 5. 17:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
+1 az 1-es mellett. A "semmi" szó önmagában elhibázott. Mint ahogy a mindig is. Olyan nincs, hogy semmi se sikerül, csak az elől becsukod a szemed. De az élet nem egyenletes, lehetnek rosszabb időszakok, aztán meg jönnek jók.
jún. 5. 17:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát, nagyon igazatok van. A fontos dolgok nem sikerültek, de biztos van, ami felett átsiklottam, pedig három másodperc örömöt megért volna. Este átgondolom a dolgokat. Köszönöm!
jún. 5. 20:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Átrágtam magam a dolgokon és valóban volt néhány sikerélményem, amik hosszú távon nem vezettek célra, tehát, ha ezek nem lettek volna, akkor is ugyanez lett volna a kimenetelük a dogoknak, szóval jól érzem, hogy nem sikerülnek a dolgaim.
jún. 6. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most ilyen időszakban vagy. Aztán majd másmilyenben leszel, ha mersz lépni, és nem belesüppedsz a tanult tehetetlenségbe. Olyan nincs, hogy semmi nem sikerül, egyszerűen matematikailag, statisztikailag. De az is dögunalmas lenne, ha minden sikerülne.
jún. 6. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán azt kell mérlegelni, hogy a nagy mérföldkövek közül mi sikerült, pl. diploma vagy jó állás vagy házasság. Hanem át kell állítani az agyadat, hogy a jó dolgokat is észrevedd, és ezek gyakran kicsi dolgok. Az is jó dolog, ha pl. egy idegen kedvesen szólt hozzád, vagy szép idő van, vagy jól sikerült a vacsora, vagy olvastál egy jó könyvet, ami sok gondolatot ébresztett benned. Ha ezeket mind képes vagy regisztrálni, pozitívabban nézed a világot, és nem lamentálsz azon, hogy pl. épp most keveset keresel vagy nincs párod. De ezen dolgozni kell.
jún. 7. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!