Miért van az, hogy másokat érettségivel felvesznek irodába dolgozni, míg engem nem?
Mindig is azt mondták rám, hogy értek a számítógépekhez, de én még csak esélyt sem kapok, hogy egyáltalán bizonyítsak. Még az ECDL-em is megvan. Most is a környékünkön lett egy új munkahely, ahová szinte mindenkit felvettek, aki itt él, csak engem nem. Nekem levélben csak sok sikert kívántak az álláskereséshez, hát köszönöm, kitörölhetem vele a fenekem. Nekem jut a szar munkahely, pl. egy bolt, gondozás stb. míg más meg érettségivel az irodában vergődik.
Egy ismerősöm mesélte, hogy ő esélyes volt arra, hogy boltba felvegyék dolgozni, de aztán szóltak neki erről az új munkahelyről, de őt szintén semmi nélkül, érettségivel felvették egy jó irodai munkahelyre. A munka biztos nem fogja őt megölni.
"Budapestről könnyű írni a lehetőségeket."
Az elmúlt 8 évben nem voltam sosem 2 hónapnál tovább munkanélküli, addig meg kaptam az álláskeresésit. Ez idő alatt háromszor váltottam.
Vidék, nem Budapest.
Fejezd már be a hisztizést.
Nem téved választottak. Lépj tovább.
Lehetnek egyszerű okai is.
Rossz a CV-d. Interjún nem viselkedsz szimpatikusan. Nincs elég tapasztalatod.
Írtad hogy “irodai munka”, ami elég tág fogalom. Lehet egy basic aktatologatós adminisztrálós meló, ügyfélszolgálat is, de sok irodai munkához komoly képzettség és tapasztalat szükséges. Az csak a 0. szint hogy tudj angolul, alap hogy magas szintű Ms office ismereteid vannak.
Lehet hogy nem oké a bérigényed. Nem azt mondom hogy menj el 150 nettóért, de nem árt tisztában lenni vele hogy a te régiódban, tudásoddal és munkakörödben mi a realitás.
Ahelyett hogy szenvedsz, amíg nem találsz jó melót menj el máshova. Nem szégyen ruhaboltban dolgozni, vendéglátózni, mekizni, segédápolónak menni vagy gyártósor mellé állni. Közben kereshetsz olyat amit szeretnél, de addig is gyűjtöd a tapasztalatokat, és nem vered magad adósságba.
Ha sehogy nem találsz normális munkát, tudom hogy mondani könnyű, de BP és külföld mindig vár. Lesz erre ezermegegy kifogás hogy miért nem lehet, de beleugrani az ismeretlenbe annak reményében hogy jobb életed lesz, sokkal kifizetődőbb mint vergődni azon hogy milyen szhar minden.
Kétféle embert sehol sem szeretnek. 1 akinek büdös a munka, 2 aki folyton irigykedik.
Nem tudom miért, csak úgy eszembe jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!