Miért van az, hogy másokat érettségivel felvesznek irodába dolgozni, míg engem nem?
Mindig is azt mondták rám, hogy értek a számítógépekhez, de én még csak esélyt sem kapok, hogy egyáltalán bizonyítsak. Még az ECDL-em is megvan. Most is a környékünkön lett egy új munkahely, ahová szinte mindenkit felvettek, aki itt él, csak engem nem. Nekem levélben csak sok sikert kívántak az álláskereséshez, hát köszönöm, kitörölhetem vele a fenekem. Nekem jut a szar munkahely, pl. egy bolt, gondozás stb. míg más meg érettségivel az irodában vergődik.
Egy ismerősöm mesélte, hogy ő esélyes volt arra, hogy boltba felvegyék dolgozni, de aztán szóltak neki erről az új munkahelyről, de őt szintén semmi nélkül, érettségivel felvették egy jó irodai munkahelyre. A munka biztos nem fogja őt megölni.
"Még az ECDL-em is megvan."
Értelmes cégnél ezért konkrétan kiröhögnek.
"Miért van az, hogy másokat érettségivel felvesznek irodába dolgozni"
Nincs így.
Egy sima érettségivel nagyon nehéz munkát találni normális irodait, ami nem értékesítés, meg ügyfélszolgálat mert ott vannak előtted a tapasztalattal rendelkezők, illetve a büfédiplomások akik nem tudtak érvényesülni a szakmájukban.
"Mindig is azt mondták rám, hogy értek a számítógépekhez, Még az ECDL-em is megvan"
Ez a mai világban nem ér túl sokat a munkaerőpiacon.
"másokat érettségivel felvesznek irodába"
Te maximum kimazsolázgattál pár példát, ami alátámasztja azt a hiedelmedet, hogy mindenkit fölvesznek érettségivel irodai munkára, csak téged nem, közben ez köszönőviszonyban nincs a valósággal.
Szóval nyugodj meg, ne emészd ezen magad, messze nem te vagy az egyetlen olyan ember, akit érettségivel nem vettek fel irodai munkára.
"Helybéli vagyok, bejárást sem kellett volna fizetniük. Erre felveszik pl. ezt az ismerősömet, aki nem is helyben él."
Akkor gondolkozz el hogy lehet veled van a baj, ha az ismerősödet választották még ennek ellenére is helyetted.
Túlképzettség, lehet azt gondolják, magasabb bérigényed van.
Saját példa: osztrák határ mellett lakom, kb minden harmadik ember nálunk kint dolgozik valamelyik gyárban ausztriaban. Mindig mondták nekem is, menjek ki, mindenkit felvesznek.
Beadtam egy csomó helyre a CV-m, beleírtam a szakmáimat, a német nyelvvizsgámat is, sehonnan nem jeleztek vissza, pedig gyártósori munkáról van szó. Magyarok, szerbek, románok, 8 általánossal mindenki itt dolgozik, engem meg válaszra sem méltattak.
Aztán újra beadtam, kivettem a nyelvtudásom, végzettségeim, csak érettségit írtam bele.
Egyből megkerestek. Kiderült, aki tud németül, és értelmes, azt nem tudják lehúzni :) ennyi volt a titok.
@11:21
Báttya, az érettségi meg az ecdl vizsga az melyik párhuzamos dimenzióban túlképzettség irodai munkára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!