Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy másokat...

Miért van az, hogy másokat érettségivel felvesznek irodába dolgozni, míg engem nem?

Figyelt kérdés

Mindig is azt mondták rám, hogy értek a számítógépekhez, de én még csak esélyt sem kapok, hogy egyáltalán bizonyítsak. Még az ECDL-em is megvan. Most is a környékünkön lett egy új munkahely, ahová szinte mindenkit felvettek, aki itt él, csak engem nem. Nekem levélben csak sok sikert kívántak az álláskereséshez, hát köszönöm, kitörölhetem vele a fenekem. Nekem jut a szar munkahely, pl. egy bolt, gondozás stb. míg más meg érettségivel az irodában vergődik.

Egy ismerősöm mesélte, hogy ő esélyes volt arra, hogy boltba felvegyék dolgozni, de aztán szóltak neki erről az új munkahelyről, de őt szintén semmi nélkül, érettségivel felvették egy jó irodai munkahelyre. A munka biztos nem fogja őt megölni.

2024. jún. 5. 11:07
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Sok oka lehet, pl. nincs benne tapasztalatod, túlképzett vagy, nincs megfelelő végzettséged, nem akar a cég útiköltséget fizetni, látták az interjún rajtad, hogy nem vagy magabiztos..stb. Erre konkrétan nem lehet válaszolni így.
2024. jún. 5. 11:15
 2/34 anonim ***** válasza:
62%

"Még az ECDL-em is megvan."

Értelmes cégnél ezért konkrétan kiröhögnek.

2024. jún. 5. 11:16
 3/34 A kérdező kommentje:
Helybéli vagyok, bejárást sem kellett volna fizetniük. Erre felveszik pl. ezt az ismerősömet, aki nem is helyben él.
2024. jún. 5. 11:19
 4/34 anonim ***** válasza:
73%

"Miért van az, hogy másokat érettségivel felvesznek irodába dolgozni"

Nincs így.

Egy sima érettségivel nagyon nehéz munkát találni normális irodait, ami nem értékesítés, meg ügyfélszolgálat mert ott vannak előtted a tapasztalattal rendelkezők, illetve a büfédiplomások akik nem tudtak érvényesülni a szakmájukban.

"Mindig is azt mondták rám, hogy értek a számítógépekhez, Még az ECDL-em is megvan"

Ez a mai világban nem ér túl sokat a munkaerőpiacon.

"másokat érettségivel felvesznek irodába"

Te maximum kimazsolázgattál pár példát, ami alátámasztja azt a hiedelmedet, hogy mindenkit fölvesznek érettségivel irodai munkára, csak téged nem, közben ez köszönőviszonyban nincs a valósággal.

Szóval nyugodj meg, ne emészd ezen magad, messze nem te vagy az egyetlen olyan ember, akit érettségivel nem vettek fel irodai munkára.

2024. jún. 5. 11:20
 5/34 anonim ***** válasza:
84%

"Helybéli vagyok, bejárást sem kellett volna fizetniük. Erre felveszik pl. ezt az ismerősömet, aki nem is helyben él."

Akkor gondolkozz el hogy lehet veled van a baj, ha az ismerősödet választották még ennek ellenére is helyetted.

2024. jún. 5. 11:21
 6/34 anonim ***** válasza:
92%

Túlképzettség, lehet azt gondolják, magasabb bérigényed van.

Saját példa: osztrák határ mellett lakom, kb minden harmadik ember nálunk kint dolgozik valamelyik gyárban ausztriaban. Mindig mondták nekem is, menjek ki, mindenkit felvesznek.

Beadtam egy csomó helyre a CV-m, beleírtam a szakmáimat, a német nyelvvizsgámat is, sehonnan nem jeleztek vissza, pedig gyártósori munkáról van szó. Magyarok, szerbek, románok, 8 általánossal mindenki itt dolgozik, engem meg válaszra sem méltattak.

Aztán újra beadtam, kivettem a nyelvtudásom, végzettségeim, csak érettségit írtam bele.

Egyből megkerestek. Kiderült, aki tud németül, és értelmes, azt nem tudják lehúzni :) ennyi volt a titok.

2024. jún. 5. 11:21
 7/34 A kérdező kommentje:
Kérdezték a bérigényem, direkt alacsonyabb összeget mondtam, csak vegyenek fel, aztán még sem.
2024. jún. 5. 11:24
 8/34 anonim ***** válasza:
93%

@11:21

Báttya, az érettségi meg az ecdl vizsga az melyik párhuzamos dimenzióban túlképzettség irodai munkára?

2024. jún. 5. 11:24
 9/34 anonim ***** válasza:
94%
Amúgy ha csak így látatlanba kell találgatni, nyilván nálad van valami gáz, valami részlet, amit itt jótékonyan elhallgatsz előlünk, ami miatt zsigerből mindenhonnan visszautasítanak.
2024. jún. 5. 11:25
 10/34 anonim ***** válasza:
77%
Munkakörtől függően akár ebben is.
2024. jún. 5. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!