A 'sex appeal' kifejezést csak férfiakra használjuk, vagy nőkre is? Ha nőknél nem, akkor rájuk mit mondunk ilyenkor?
Figyelt kérdés
2024. máj. 27. 17:58
4/8 Szervizmérnök úr válasza:
Lényegileg azt jelenti, hogy "szexuális vonzerő", ebből is következik, hogy bárkinek lehet olyan.
Mivel ennek nagyon régóta van magyarított megfelelője (szexepil), így írom:
Például "valakinek a mosolya a szexepile". Semleges.
Megjegyzem, ha egy szó jelentésére vagy kíváncsi, általában így írod a keresőbe:
sex appeal meaning
...és akkor nem kell válaszokra várni. Vagy magyarul:
Google --> "valami" jelentése.
5/8 anonim válasza:
Nekem egy anyajegy van a szám mellett, az arcomon. Többen mondták, hogy az a "szexepilem". Nő vagyok. Férfira én nem használom és nem is hallottam. Inkább a "sárm", "sármos" kifejezést.
6/8 anonim válasza:
Nyilván mindkettőre, de férfira én elsősorban a Bon bon számban hallottam használni.
7/8 anonim válasza:
Férfira is lehet használni, nőre is. De a sármos kifejezés is jó, férfire, de az általános kifejezés, az egész emberre vonatkozik. A szexepil meg az ember egy részletére.
8/8 anonim válasza:
Ma már nem a rizz-t használják mindenre is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!