Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 40 éves "bakfisok"? Vagy mi...

40 éves "bakfisok"? Vagy mi ez a hülyeség?

Figyelt kérdés

Miért kérik a 30-40 éves nők, hogy -az őket már felnőttként megismerő nők- tegezzék őket, miközben ők kislányosan "csókolom"-mal köszönnek, és néninek szólítják a tőlük kb 10 évvel idősebbeket is.

Miért nem akarnak egyszerűen magázódni, és jónapot köszönni, ha már a kölcsönös tegeződést elutasítják?

Ugyanis hiába magáztam én, ő következetesen "csókolomot" köszönt. Amikor felajánlottam a tegeződést visszautasította, mondván, hogy ő "megadja a tiszteletet". Többször is történt velem ilyen, és nem úgy éreztem, hogy ez megtiszteltetés lenne...

Ez mással is előfordul? Hogy oldjátok meg? Letegezitek, és csináljon, amit akar, vagy kitartotok a jónapot/csókolom mellett?

2024. máj. 10. 11:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A férfiaktól nem zavar a csókolom? Én csak akkor köszönök csókolommal, ha valaki alapból csókolomozik, és ezt csak hapsik teszik. Észbe kapnak azonnal.

Tedd ezt te is. Aki csókolommal köszön, annak csókolomozz vissza.

2024. máj. 10. 11:55
 12/22 A kérdező kommentje:
8# Azért írtam ki a kérdést, mert engem is meglep ez az új szokás, és arra vagyok kiváncsi, más is tapasztal-e ilyent, vagy csak helyi "divat" lett.
2024. máj. 10. 11:59
 13/22 A kérdező kommentje:

11#

Ez a visszacsókolomozás jó ötlet!

Férfiaktól nem zavar, az náluk már megszokott köszönés, persze nem kell szószerint venni.

2024. máj. 10. 12:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Felénk csak az idősebb férfiak csokolomoznak és csak idősebb nőknek jár. A régi illem szerint. Az van tartva.

Kézcsókom, kezitcsókolom, csókolom x néni. Nők nálunk ezt abszolut nem is használják. Kelet Mo

2024. máj. 10. 12:14
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
*gyerekek sem használják. Mŵg a tanítonak is jónapot kívánok megy.
2024. máj. 10. 12:14
 16/22 A kérdező kommentje:

Katona Dius

Valahogy így képzelem én is.

Nem akarom én, hogy azzal öregítse magát, hogy velem tegeződik, de a csókolom/nénit sem tartom elfogadhatónak, ha nem gyerekkorától ismerem.

2024. máj. 10. 12:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csókolomozom csak, akit gyerekkorom óta ismerek (és pluszban ritkán látom ahhoz, hogy megszokjak mást). Ezen nehéz változtatni. Akit felnőttként ismerek meg, idősebb nálam, és már az elején mondja a tegezést, azt tegezem.
2024. máj. 10. 12:30
 18/22 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én eleve a csókolomázt tini koromban elhagytam. Attól, hogy magázódok valakivel, még nemkell csókozni. Lehet jónapotozni is.
2024. máj. 10. 12:40
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Kerdező hany eves vagy? Nem lehet hogy jocskan idősebbnek nezel ki a korodnal? En 42 vagyok, de eszembe se jutna ötveneseket csokolomozni, talan meg az anyukam korabeli hatvanasokat se, max a tenyleg idős neniket, mondjuk 70 felett.
2024. máj. 10. 13:31
 20/22 A kérdező kommentje:

19# Én valóban 70 felett vagyok, de akkor sem tetszik, hogy felnőtt nők "csókolom"-al köszönnek, és kérik, hogy tegezzem őket. Szép az "jó napot", miért várják el, hogy gyerekként kezeljem, egyoldalúan tegezzem őket 40 évesen. Kínos helyzetbe hoznak.

Az 52 éves -magára sokat adó- szomszédasszonyommal ugyanez történt.

Ráadásul akiket pici koruk óta ismerek és már felnőttek, azok meg egyszerűen elkezdtek tegezni. Ki érti ezt?

2024. máj. 10. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!