Hány emeletig "illendő" még gyalog menni és a liftet nem igénybe venni ha nincs testi vagy korfüggő probléma?
Figyelt kérdés
2024. máj. 9. 15:17
1/10 anonim válasza:
Én 2. emeletem lakom + magasföldszint + pinceszintről megy a lift, onnan még gyalogolok. Korábban 3-4. emeleteken laktam, az még határeset volt, lefelé eleve nem lifttel megyek.
Szomszédaim és alattam lakók simán lifteznek le-fel. Kedvencem az aki az 1. emeletről lemegy a földszintre lifttel.
2/10 anonim válasza:
Én még az 5.re is gyalog jártam, pedig térproblémás vagyok. Nincs olyan, hogy illik. Ha valaki 1 emeletet akár, menjen 1et. Ha 2t, 2. Ha még más a 10et is gyalog akarja, hajrá.
3/10 anonim válasza:
Én CSAK akkor megyek lifttel, ha nehezebb vagy nagy méretü csomagom van. A 9. emeleten lakom.
4/10 anonim válasza:
Ha gyalog később érek oda mint lifttel akkor liftezek.
6/10 anonim válasza:
Nem hiszem hogy akkora emberi érdem lenne használni, vagy épp nem használni egy liftet... Attól hogy az első emeletre is liftezni akarsz, a Föld még ugyanúgy forog tovább, mint ha a huszadik emeletre is gyalog mennél.
7/10 anonim válasza:
Sosem szoktam ezen kiakadni, attól meg, hogy nem egy 100 éves öregbacsi vagy egy látszólag sérült ember, lehet barmi ka hogy lifttel megy.
8/10 anonim válasza:
Szerintem ezt mindenki döntse el maga, nincs ilyen illemszabály. Pl. én nem megyek fel a 4.-re, pedig megtehetném, de nem szeretek zihálva, leizzadva megérkezni az irodába.
9/10 anonim válasza:
Egyszer mentem egy prostihoz, telefonba mondja, hogy nem működik a lift. Azt hiszem az ötödiken lakott. Mire felértem már izzadtam, aztán még dugni is kellett.
10/10 anonim válasza:
Arra nincsen (írott/íratlan) szabály, hogy meddig illik gyalog, vagy lifttel menni.
Én általában addig lépcsőzöm, amig tudom, hogy úgy a gyorsabb, vagy, ha annyira fáradt vagyok, hogy inkább a liftet választom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!