Sokszor megkapom hogy oké hogy dolgozom, oké hogy pénzt teszek félre és egy évben 3-4 milliót rakok félre.. de elfelejtek "" élni "" most gyakorlatilag mi az hogy élni? Én nem vágyok nyaralásra, semmi ilyesmire.. 25 vagyok a jövőm alapozom meg. Majd 60 évesen élek
Ha az idő esetleges elvesztegetése, utólagos megbánások gondolata miatt aggódsz, akkor csinálhatod azt is, hogy a stabil gyarapodásodat olyan dolgokkal oldod meg, amiket eléggé szeretsz csinálni ahhoz, hogy élettel teli lehessen a velük töltött idő. Sokszor persze marad inkább az, hogy megtanulsz beleszeretni minden visszataszító tulajdonsága ellenére abba, ami legalább azt tudja, hogy téged meg a leszármazottaidat a mentalitáson túl anyagilag is távol visz attól, hogy a hónap vége felé csak a fejből kinézés maradjon. Viszont ez, hogy megszeretni, ami van, eléggé közeli rokona már az élni tudásnak. Kipróbálni ingyen van, mindenre természetesen továbbra se húzható rá, de meglepően sok jó pillanatot hoz, és rengeteget javít már csak ez is az életminőségen, paradox módon szinte teljesen függetlenül az anyagi helyzettől.
2024. máj. 4. 11:58
12/24 anonim válasza:
Addig jó mig nem tudod.mert addig nem is vágysz arra.
Ha megtudod akkortól meg már mindent amit addig csináltál szánalmas unalmasnak szürkének és sivataginak fogsz látni.
2024. máj. 4. 12:08
13/24 anonim válasza:
Az elég nagy baj, ha téged csak a munka érdekel, se színház, se nyaralás, se semmi. Elég sivár életed lehet így.
2024. máj. 4. 12:16
14/24 anonim válasza:
Az én olvasatomban annyit tesz, hogy élmények, tapasztalatok szerzése, olyan dolgok űzése, amik feltöltenek, örömet adnak és kellően ki tudok/tudnak kapcsolni, bárminemű zavaró tényező nélkül.
Pozitív dolgok, események elsősorban.
2024. máj. 4. 18:05
15/24 anonim válasza:
Ha azt nézzük digitális pénznemre terveznek váltani a jövőben, akkor a megtakaritasodnak lűttek.
2024. máj. 5. 06:39
16/24 anonim válasza:
Nyilván mindenkinek bezúzzák a vagyonát és senki nem csinál majd semmit, hogy lehettek ekkora sügér aggyal életben?
2024. máj. 5. 07:39
17/24 Senior Séf válasza:
Élni annyit jelent- (ene), hogy teszed, amire a korod predesztinál. Gyerekként játszol, kamaszként feszegeted a határaidat, hülyeségeket csinálsz és begyűjtöd az érte járó pofonokat. Fiatal felnőttként csajozol/pasizol ezerrel, megismered, elfogadod a másik nem gondolkodásmódját és lelkivilágát. Házasodsz, gyermeket nemzel, megtanulsz gondoskodni, lemondani, meg egy csomó ezer dolgot, amitől most borsózik a hátad...
Na, de nem! Ehelyett beülsz a padba és megtanulsz egy rahedli felesleges dolgot, aminek a büdös életben nem fogod a hasznát látni. Behódolsz a pénz istenének, ismerkedni nem tudsz, nem mersz, és szép csendben lecsorog melletted az élet.
2024. máj. 5. 19:24
18/24 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok mint Te, kérdező. Ez a világ sok tekintetben rosszabb lesz. (Pl egészségügy) Hogy jobb legyen később, ahhoz pénz kell. Nem kevés. Egy magánorvosi ellátás egy vagyon… Amúgy én sem járok színházba, a nyaralásokból jelenleg pedig elég. Így 200at átlagban félre tudok tenni havonta.
2024. máj. 6. 02:34
19/24 anonim válasza:
Én se nagyon éltem huszonévesen..
Egyetemre jártam, mellette dolgoztam és lakásra gyűjtöttem.
Most már van lakásom és keresek annyit, h lazán kifizetem a hitelt és tudok szórakozni és magamra költeni.
Nekem megérte. Ismerőseim akik nem voltak tudatosak, most sem tartanak sehol se szakailag se anyagilag.
30N
2024. máj. 6. 18:48
20/24 anonim válasza:
Neked megérte, utolsó. Legalábbis most úgy érzed. De hiányozni fognak azok a dolgok, amiket Séf bácsi felsorolt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!