Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg öreg vagyok ?

Tényleg öreg vagyok ?

Figyelt kérdés

Idén lettem 26.

Amikor még kb. 14 voltam az volt a terv, hogy mire 26-27 leszek, akkorra majd jön a harmadik gyerek.

Hát… 🙃 még az első sincs a láthatáron. Úgy érzem öreg vagyok és kifutottam az időből. Nagyon sokat stresszelek azon, hogy milyen gyorsan telik az idő.

Nem tudom, hogy mit tegyek, hogy ne érezzek így. Az agyammal tudom, hogy kissé irracionális magamat öregnek hívni, mégsem hiszem, hogy nincs igazam.

2024. ápr. 19. 03:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

Mert 14 évesen az ember a szüleit látja példának, ezért hitted, hogy ugyanazt az életet fogod élni, mint az akkori felnőttek.

Bár azért 12 éve sem volt általános 3 gyerek 26 évesen.

Unokatesóm mikor 16 évesen voltunk azt mondta neki 5 gyereke lesz, aztán 34 évesen szült, most 36 évesen van egy 2 éves gyereke.

Azt mondta kistesó sem lesz.

Nagyon megváltozott a világ.

Nem adottak 26 évesen sem a feltételek 1 gyerek vállalásához sem.

Illetve később is érnek a mai fiatalok, egy 26 éves kb 18 éves szinten van, egy mondjuk 30 évvel ezelőtthöz képest, ha az önállósodást nézed.

A legtöbben ekkor kezdenek kirepülni otthonról, és nem a gyerek az első, ami eszükbe jut.

Persze van egy buta réteg, aki a támogatásért csinálja a kölköket, de hát gondolom te dolgozni is szeretnél valamit előtte, vagy nem a csupasz picsára.

2024. ápr. 19. 10:05
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

Virágszálam, ne akarjál már öreg lenni 26 évesen! Hova akartál te 26 éves korodra három gyereket? A pucér fenekedre meg az albérletre? Esetleg Orbán CSOK-jára, nyakig eladósodva?

Nem azt a világot éljük már, mint ami csak 30 évvel ezelőtt volt. Manapság az a jellemző, hogy max két gyereket vállal az ember, azt is bőven 30 fölött. Mert előbb meg kell teremteni az egzisztenciát és az meg egyre nehezebb. Semmiről nem késtél le! Képzeld, egyik ismerősöm most esett teherbe az első gyerekkel. 43 éves a nő!

Öregnek és "mindenről lemaradottnak" majd akkor gondold magad, ha 60 elmúltál és nincs senkid és semmid!

2024. ápr. 19. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:
38 éves koromban született az első gyerekem... Semmiről nem vagy lekésve
2024. ápr. 19. 18:54
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mennyire voltam reális 14 évesen, viszont azt tudom/tudtam, hogy anyuka szeretnék lenni. Mindenki más.

Sokan inkább választják a karriert mint, a családot. Sokan választják “magukat” vagy az anyagi “kényelmet”.

Szülőnek lenni sok lemondással és áldozattal jár, viszont számomra ez sosem érződött így. Sokan nem akarnak gyereket, mert ki akarják élni a fiatalságukat, én meg amint lehet, gyereket akarok, mert energikus egészséges és fiatal akarok lenni. Én akarom megtanítani síelni, snowboardozni, úszni, evezni, motorozni.

Nem tudom, hogy 33, 38 vagy 41 évesen mennyi energiám lesz erre vagy, hogy nem-e betegszek meg akkorra.

Számomra 26 öreg is, meg nem is… Talán inkább az zavar a legjobban, hogy nem régen még “csak” 21 voltam, hogyan lettem ilyen gyorsan 26?

2024. ápr. 21. 03:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Te most komolyan azért mondod magad öregnek mert nincs gyereked?

Ráérsz! Élvezd az életet!

2024. ápr. 21. 11:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, hogy 33, 38 vagy 41 évesen mennyi energiám lesz erre vagy, hogy nem-e betegszek meg akkorra."

Hacsak nem teszed tönkre magad piával/cigivel/droggal, akkor nem. Te úgy látod a negyveneseket, mintha 70 évesek lennének.

41 vagyok és még mindig erőm teljében. Mondjuk ehhez hozzá tartozik az is, hogy nincs gyerekem...

2024. ápr. 21. 20:47
 17/17 Noren1989 ***** válasza:
Halógödör màr meg van àsva, Kérdező?
2024. jún. 26. 04:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!