Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme van bármiért is...

Mi értelme van bármiért is küzdeni az életben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Ti nem szoktatok ezen elgondolkozni néha?Adott mondjuk egy testépítő.Évtizedekig lejár minden nap az edzőterembe.Naponta órákat tölt el ott.Az egész életét a gyúrásnak áldozza, edz keményen, diétázik stb....És miért???Hogy aztán miután meghal eltemessék a föld alá, ahol rövid idő alatt szétmálik a teste és végül semmi sem marad majd belőle.Akkor megérte neki évtizedekig minden nap keményen edzeni????

Vagy adott egy milliárdos üzletember, aki szintén rengeteg energiát fektetett élete során a munkájába, és sokat szenvedett azért, hogy ennyi pénze legyen.Majd meghal és a sírba nem fogja tudni magával vinni a rengeteg pénzét amiért megdolgozott.Van bármi értelme is az életnek?Hosszú évek kemény munkája, rengeteg gyötrelem, küszködés és miért...??? A nagy büdös semmiért!

2024. ápr. 10. 19:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%

#8 Ez nem teljesen igaz, amiről te írsz, az egyszerűen egy agnosztikus álláspont, és/vagy szkepticizmus. A nihilizmus amellett, hogy elveti a hagyományos perspektívákat és ideákat, azt ÁLLÍTJA, hogy végső soron a morál, az értékeink, tetszőlegesek és szubjektívak, az élet pedig önmagában értelmetlen.

Az értelem nélküliség, felsőbb akarat és isteni gondviselés nélküliség adott (legalábbis addig, amíg nem bizonyítható kimerítően), sőt, ez az üresség az emberi lét alaphelyzete, és ezzel szemben kellett mindig valami többletértéket felmutatni, ami evolúciós szempontból is előnyös, és mentálisan is kiemeli az embert a nihilizmusból, a civilizált embernek egyfajta szofisztikált megbirkózási forma. Igen, ilyen volt egyeben mellett a vallás, aztán az ideológiák is. Ilyen szempontból a nihilizmus nem több, mint szembenézés az objektív, racionális valóságunkkal. Amikor nihilizmusról van szó, akkor a legtöbb ember valójában az egzisztenciális nihilizmusra gondol.

2024. ápr. 10. 20:46
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

"Az a lényeg, hogy csináld amit szeretnél, élvezd az életed. Egyszer élsz."

[link]

2024. ápr. 10. 21:07
 13/22 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudhatom mi értelme erőlködni, én nem küzdök, egyszerűen élem az életem úgy, ahogy nekem jó. Olyan életet élek ami boldoggá tesz, és nem akarok és nem is fogok soha megfelelni bizonyos társadalmi elvárásoknak, még ha vannak is olyanok időnként, akik ezért támadni próbálnak.
2024. ápr. 10. 21:08
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Ez belulrol jön. En pl 20 evesen sminkeltem meg kellettek az ékszerek meg pörögtem. 30-ason már nincs bennem ez. Minek a smink es ékszer vagy bármi, ha ugyis megcsalnak elhagynak.

Eleinte ugy benne van az emberben ami hajtja, aztán az vagy elmulik de sokakban nem .

2024. ápr. 10. 21:17
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, kérdezd meg szüleidet, hogy miért hoztak téged a világra, mi célból.

Az életnek te magad adsz értelmet, ami mindenkinek más.

Mivel csak egyszer élsz, és ha már itt vagy, akkor hozd ki magadból a maximumot, élvezd ki, ahogy neked jólesik. Több esélyed úgysem lesz.

Magad miatt élj, ne az elvárásoknak.

2024. ápr. 10. 21:20
 16/22 anonim ***** válasza:
82%

Én értem amit írsz, és még nagyon sokan mások. Rengeteg költő ír erről, versben, regényben, amikor az ember elveszik, nem érti létezésének értelmét. Maga a gürizést mondjuk nem értem a kérdésedben, mert nem kell senkinek sem kötelezően güriznie, maximum aki munkatáborba kerül. Akik az életben nagy sikereket érnek el azok nem munkából, hanem szenvedélyből érik el a sikerüket.

Szerintem te is sikeres szeretnél lenni, de ez nem jön össze, ezért azzal nyugtázod, hogy amúgy is hülyeség lenne. De ez miatt ne ostorozd magad, nem KELL mindenkinek kimagasló teljesítményt nyújtania, és ez nem is egyenesen arányos a boldogsággal.

Az egyik kedvenc költőmtől egy idézetet beszúrok ami nekem pl. segít elégedetnek lenni az életemmel:Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez

2024. ápr. 10. 21:25
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

A jo kulsod elonyeit elvezheted az egesz eleted soran. Lehet ugy is elonyos kulsore szert tenni,h viszonylag keves energiat fektetsz az edzesbe,hanem a dietara es az adagokra figyelsz meg arra,hogy csak bizonyos eteleket eszel.

A vagyont a gyerekedre/szerelmedre hagyhatod,miutan megtanitottad,hogy kezelje,hogy ne vegyek el tole es neki is jo elete legyen. Illetve eltedbe tudsz adni ajandekokat neki vagy akiket csak kedvelsz. Hogy ne band meg a halalod pillanataban ,hogy nem tetted meg,nem szeretted ot elegge. Illetve nem tettel meg dolgokat, amiket megtehettel volna. Amit odaadtal neki,azt toled mar nem vehetik el. A tudasod nem veheti el senki csak a halal. Ha tovabbadod ,nem vesz el.

A halalba tenyleg nem vihetsz magaddal semmit. Figyelned kell,hogy eltedben adj,intezd,hogy az kapja akinek szanod.

2024. ápr. 10. 21:36
 18/22 anonim ***** válasza:
12%

Látod kérdező! Ezért írtam hogy vakok az emberek!

Nem akarják belátni hogy semmi értelme, anyagi dolgokkal foglalkozni, mert az ember élete semmi! Egyszerűen eltűnik mindenki mintha nem is lett volna!

Amit meg kell tenni, meg kell! Dolgozni, másokon segíteni! De az emberek vakok és elkezdenek testépíteni, sportkocsit vásárolni, meg hawaira menni lubickolni a vízben!!.. Ezek a dolgok mind semmik!! Semmit jelentőségük nincs már miután elmúlnak!! Olyan mintha egy kőt hajítasz a tengerbe, elsüllyed és soha többé nem látod már... Egy út van csak...

2024. ápr. 10. 21:43
 19/22 anonim ***** válasza:
29%

10

Alapvetően itt szerintem mindenki érti, amire mondod. Mi is felnőttek vagyunk, mi is gondolkodtunk már el ezen. Az, hogy van akik itt elmagyarázzák, hogy szerintük miért érdemes mégis élni, ezzel lényegében megválaszolták a kérdést. Mert végül is az volt a kérdés, hogy van-e értelme bármiért is küzdeni az életben. Van akik szerint ettől a ténytől függetlenül, hogy tényleg nem viszel semmit halálod után, attól még van értelme.

Szerintem nem baj, ha ezek a kérdések időnként eszünkbe jutnak. Akkor van baj, ha ez átcsap depresszióba. De szerintem ezeken a kérdéseken mindenki átesik. Ettől gondolkodó egyén az ember, válaszokat kerestünk mindig is.

2024. ápr. 10. 22:16
 20/22 anonim ***** válasza:
19 Erről hogy mindenki tudja, meg mindenki érti, csak az jut eszembe, hogy minden dohányis tudja hogy káros a cigi, és minden alkesz tudja hogy káros a pia még sem akarja lerakni. Akkor mire megy vele, hogy annyira tudja.
2024. ápr. 10. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!