Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lakosság hány százaléka nem...

Lakosság hány százaléka nem szül gyereket 20 és 30 éves kor között ma Magyarországon?

Figyelt kérdés
ápr. 1. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Ezt soha nem fogja kideríteni, mellesleg az általa kérdezett koroszályban vannak sokan, akik MÉG nem akarnak szülni, de eleve értelmetlen is a kérdés.
ápr. 1. 11:21
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
34 éves leszek idén. Még nincs gyerekem, viszont egyszer majd szeretnék.
ápr. 1. 11:45
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
Na a nők nagy része nem szül 30 éves kor alatt (legfeljebb a primtív, nüveletlen rétegnél megszokott), mert egyszerüen nincsenek meg az anyagi és társadalmi feltételek hozzá, még jó, ha a 30-as évek első felébe beleférnek.
ápr. 1. 15:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A "Népességtudományi Kutatóintézet honlapját érdemes vizsgálni.
ápr. 1. 18:01
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

13.: Szerinted, ha egy nő mondjuk 26 évesen szül, az primitív és műveletlen? Értem az eszmefuttatást, mert sokszor valóban nem fér bele a gyerek 30 alatt, de önmagában nem lehet ilyet kijelenteni.

Orvosilag amúgy egészségesebb fiatalabb korban szülni, pont 20-30 közt.

ápr. 4. 23:44
 16/20 anonim ***** válasza:

Kicsit régebbi adatok, de érdekesek:

[link]

[link]

ápr. 4. 23:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Érdekes, a két cikk alapján a szüleink idején se volt 60-30%-nak gyerek 27-32 évesen.

Valószínűleg nálunk is a kitolódás lesz, nem a tudatos gyermektelenség. Csak a mai világban +5/10 évvel tolódik a szüleink tolódásához képest

ápr. 5. 20:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

17-es: Nem tudom, hogy a te szüleid melyik generációba tartoznak. Az enyémek az 1940-es években születtek. Az ő generációjukban elég alacsony volt a gyermektelenek száma, az első gyerek vállalásának átlagéletkora is alacsonyabb volt, mint ma.

A tudatos gyermektelenség is növekszik. Én is az vagyok. Fiatalon még terveztem, hogy lesz gyerekem, de 35 körül rájöttem, hogy már nem akarok. Most meg már gyakorlatilag kinn vagyok a termékeny korból. A kitolódás amúgy csökkenti az össz gyerekszámot, mert ha egy nő pl. 33 évesen szüli az első gyerekét, maximum még egyet szül 40 éves kora előtt, utána már nehezebb menet a gyerekvállalás. Nehezebb teherbe esni, nehezebb kihordani, stb. Amikor a nők átlagosan a húszas éveik elején szülték az első gyereküket, még plusz három-négy is belefért 35 éves korig.

Ma jobban fel lehet vállalni a gyermektelen életet. A hetvenes években a nőkre sokkal nagyobb nyomás nehezedett, hogy menjenek férjhez és szüljenek. Sokan csak azért tették meg ezt, mert féltek, hogy a környezetük selejtesnek tartja majd őket, ha nem ezt az utat követik. Ma már a maradiakat leszámítva nem bélyegzik meg azokat a nőket, akik nem akarnak családot.

ápr. 5. 21:49
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Hát, itt Ózd környékén a 18 éves lányok már a második vagy harmadik gyerekükkel terhesek, úgyhogy ja...
okt. 29. 06:31
 20/20 anonim ***** válasza:

19.: Igen, a cigányság más szokásokat követ.

De attól még országszerte átlagosan csökken a népesség.

Attól tartok, ez 50 év múlva átfordul és megint szaporodni fog a népesség, mert a romák szaporodnak.

okt. 29. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!