Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire ítélkezel az emberek...

Mennyire ítélkezel az emberek felett?

Figyelt kérdés
2024. márc. 10. 17:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
13%
10. Aha. Akkor eljen az alszent tempo, a kepmutatas! Sejtettem. ;-)
2024. márc. 10. 20:02
 12/17 Metionin ***** válasza:
100%
Véleményem általában van de ha nem kérdezik, nem mutatom. Ítélkezni csak kivételes esetekben szoktam pl. ha valaki bántalmaz másokat vagy állatokat.
2024. márc. 10. 21:21
 13/17 anonim ***** válasza:
20%-ban.
2024. márc. 10. 21:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én másképpen értelmezem a vélemény és az ítélkezés közötti különbséget. Aki ítélkezik az általánosítva kategórikus kijelentésekkel minősíti az adott embert vagy embercsoportot anélkül, hogy minden részlettel tisztában lenne. Pl. a nők hisztisek. A cigànyok bűnözők. Géza megcsalja a feleségét akkor Géza egy undorító állat. Pista gyakran iszik alkoholt mert egy gyenge akaratú alkoholista. Ha ilyen és ehhez hasonló véleményem van akkor ítélkezek, ha nem mondom ki, akkor is.

Véleményem lehet, csak tudnom kell, hogy a vélemény nem tény. Akkor mondom el a véleményemet ha kérdezik. Ha Géza megcsalja a feleségét és megkérdezi tőlem, mit gondolok én erről, mit tegyen,elmondhatom neki, hogy én az ő helyében nem tennék ilyet és nem tartom jó megoldásnak, inkább az otthoni problémák megoldásán kéne dolgozni ezzel elmondtam neki a véleményem (mivel kérdezte) és nem ítélkeztem felette, hogy egy hazug csaló. De ha magamban ezt gondolom, közben pedig a szemébe mást mondok akkor inkább én vagyok a hazug csaló. Inkább mondjam el őszintén mit gondolok, ha kérdezik, minthogy magamban elítélem a szemébe meg mosolygok.

2024. márc. 10. 22:40
 15/17 Darius- ***** válasza:
75%
Én mindig megmondom vagy leírom azt, amit gondolok. Viszont könnyen meg is másítom, ha érvekkel meggyőz.
2024. márc. 10. 22:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam ítélkezni senki felett. Mivel nem vagyunk egyformák. De sajnos ennek ellenére nem ezt tapasztaltam. Romlott ez a mai világ sajnos...
2024. márc. 11. 04:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Én azok felett ítélkezek, akik ismeretlenül magas elvárásokat támasztanak és így ítélkeznek. :-) Illetve bizonyos esetben lesajnálom őket, mert nem nagyon fognak találni maguknak senkit.
2024. márc. 13. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!