Egyetértetek ezzel?
"Kettő nem létezik es az vagy amiként biológiailag megszületsz. Nem az aminek képzeled magad a mentális betegseged miatt."
Én maximálisan.
Ez az állítás egyszerűen nem igaz. A nemi fejlődés minimum hét lépcsős. Kezdve a kromoszómáktól, a csírasejtek, belső, külső nemiszervek kifejlődése , a hormonok képződése, a hormonreceptorok helyes működése, a mellékvese egészsége, ez mind! És ha ezekkel minden rendben van, akkor lesz az egyénnek egy harmonikus serdülése.
Ezen a hosszú úton létező valamennyi kórállapotot vitatod a brutális leegyszerűsítéseddel.
Ezek létező dolgok, és az egyén szintjén lehet gond ezekből, hogy csak kettőt említsek: a termékenységével ( AIS, régi nevén Morris szindróma) Vagy a sportolói jogtalan előnyszerzéssel : CAH ( szerinted igazi nő), szerintem nem jogos ennyi saját tesztoszteron mellett felserdülten női mezőnyben futni.
#18 vagyok
Hiába pontoztok le durciból, attól még így van 😙
#19 az olyan ember biológiai szempontból selejt, mivel rosszul fejlődtek a génjei.
Nem bántásból, de pusztán a tényeket nézve írom ezt most.
Attól még lehet jó ember, de születési rendellenességgel él, és elég kevesen vannak, tehát nem besorolható lényegében.
Nekem van ilyen ismerősöm, és rajta inkább azt látom, hogy ő nem képzelte magát férfinek, teljesen, tökéletesen tisztában volt vele, hogy egyébként egy csinos lány, viszont a lelke mélyén az ő személyisége férfi volt, ami nem egyezett meg a testével, és ezért szenvedett, amíg aztán edzéssel, hormonokkal, meg ilyen reverz mellplasztikával nem "csinált" magának egy férfitestet, kezdett férfi ruhákban járni és férfiként élni. Azt nem tudom, van-e valamilyen pénisze, menstruál-e még, de amúgy meg nem mondanád, hogy ő régen Betti volt és nem Béla, és nem az a kedvenc szórakozása, hogy óvodásokat győzne meg vármiről, dolgozik, van egy barátnője, vannak hobbijai, szóval éli az életét, mint bárki más, és most lehet vitatni, hogy ez egy mentális betegség-e, de amíg senki másnak nem árt, addig számomra teljesen mindegy. Az egyetlen terület, ahol ez problémás lehet, az a profi sport, ahol előnyre tehetnek szert a született nőkkel szemben (mert valamiért ilyenekben hívják ki a nőket, mint úszás, legalább is én még nem hallottam olyan transzról, aki gimnasztikában akart volna született nőkkel versenyezni, ahol nekik a hajlékonyságuk miatt előnyük van).
De ilyen identitásképző rengeteg van, nem csak a nem. Nagyon buta példa, de az én identitásomnak része, hogy egy _karcsú_ nő vagyok, és én nőnek is születtem, ezzel nincs probléma, viszont hiába vagyok relatíve magasabb, és lennék egészséges, normál súlyban akár 70 kilósan is, nekem mégis az 55kg-os formám az, aminél boldog vagyok, hogy úgy nézek ki, ahogy a fejemben elképzelem, hogy kinézek, mikor "dagadt" voltam (64kg :D technikailag sosem voltam tényleg dadgadt), akkor idegennek éreztem a testem, ha hozzáértem vagy láttam valamiben visszatükröződni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!