Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyetértetek ezzel? Aki...

Egyetértetek ezzel? Aki igazán keményen dolgozik, az onnan ismerhető fel, hogy hétköznap nem a konditeremben van.

Figyelt kérdés
Ennek az a sztorija, hogy a keményen dolgozó ember elfárad és nincs ideje/energiája még edzegetni, míg akinek erre van, az kb lébecol munkahelyén.
2023. máj. 25. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy nagyon buta és felszínes hozzáállás.
2023. máj. 25. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
A napi "szellemi munka nem munka" kérdéssel állunk szemben?
2023. máj. 25. 18:46
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, de én keményen dolgozok és nincs erőm munka után edzeni. Viszont pont mivel keményen dolgozok (70%-ban könnyű fizikai a munkám, 30%-ban szellemi), nem is kell, mert sportos alakom van emiatt, nulla felesleggel.
2023. máj. 25. 18:46
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy tipikus lusta ember mentalitás. Nem mindenki rohad gyárban pl.

Plusz, sokaknak a sport szórakozás, levezetés, felüdülés, az tölti fel.

Mi lenne, kérdező, ha lenne egy sport, amit szeretnél? Ja, te ehhez lusta vagy, és mindenre csak a kifogásokat keresed.

2023. máj. 25. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
A semmitevés sokkal enerváltabbá teszi az embert, mint a pörgés.
2023. máj. 25. 19:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Inkább arról ismerhető fel, hogy aki igazán dolgozik,az nagyon hamar elkezdhet járni orvosi kezelésekre, pszichológushoz, stb... nem szabad túlhajszolnunk magunkat. Az élet nem a munkáról szól.

Figyeljen oda magára mindenki szépen. Az edzés pedig fontos, főleg annak, aki valamilyen statikus munkát végez. De a mozgással járó munka is sok terhet ró a testre. Ezekhez is lehet végezni különféle gyógytornás gyakorlatokat, amik képesek nyújtani, ellazítani a szükséges részeket.

Illetve az elmét is ápolni kell. Senki se hanyagolja el a barátait/párját/családját a munka miatt. Nyilván vannak nehéz/kritikus időszakok, amikor megéri küzdeni, de ezeket nem szabad sokáig csinálni. A túlhajszoltság nagyon káros testre-lélekre.

2023. máj. 25. 20:59
 7/10 Metionin ***** válasza:
Nem. Egyrészt a kemény munka nem egyenlő fizikai munka, másrészt sokaknak pont hogy kell az edzés munka után, hogy levezesse a napi feszkót és kikapcsoljon, elengedje a munkát. Anno mikor gyárban dolgoztam, a fizikai munkások is mentek hétköznap kondizni, a nők között pedig egyik helyen nagyon népszerű volt a jóga, együtt mentek munka után vagy előtt.
2023. máj. 25. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
És ha mondjuk pont, hogy ő maga tartja fennt azt a konditermet?
2023. máj. 25. 21:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez egy rendkívül primitív felvetés.
2023. máj. 26. 02:32
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Aki fizikai munkát végez, az is tehet azzal az egészségéért, ha más fizikai aktivitással olyan izomcsoportokat is edz, amiket munkában nem mozgat meg. Én pl. sokat költöztem életemben, és minden dobozemelgetéses, cipekedéses költözés után megjelent rajtam a vállamon valami, rákerestem, és kiderült, hogy az a csuklyásizmom. Mivel nem edzem, az a hétköznapokban nincs ott látható mértékű. De ha valaki pl. biciklis futár, az nagyon keményen dolgozik, és az alteste hatalmas terhelésnek van kitéve. Ezt figyelembe véve, szerintem a legjobb, amit tehet, hogy munka után elmegy az edzőterembe heti pár nap, edzi a felsőtestét, hogy ne legyen aránytalan az izomzata, mert az megterheli a gerincet.

Meg mi van azzal, aki szellemi munkát végez? Semmit nem mozog szinte egész nap, egy széken ül, ami erősen terheli a hátat és nem egészséges, ezek után egyrészt érdemes a testét is edzeni, másrészt ha egész nap az agyával dolgozott, akkor mivel kapcsoljon ki, sudokuval?

Vagy, aki a lelkével dolgozik, mondjuk bolti eladó, tanár, pszichológus, szociális munkás, turizmus, vendéglátás, szolgáltatószektor területén dolgozik, az nem tud azzal kikapcsolni, hogy Tolsztojt olvas munka után, mert annyira le van terhelve érzelmileg, hogy jobban esik neki bármilyen testmozgás, vagy monoton feladat, mint valami olyasmi, amibe érzelmileg be kell vonódni. És ez lehet egy Barátok Közt rész is, abba is bevonódsz valamennyire, és van az a szint, amikor már annyira készen vagy, hogy egy szórakoztatásra szánt műsort sem tudsz megnézni, mert az is leterhel, de az, hogy elmész futni mondjuk, és mechanikusan emeled a jobb lábad a bal után, az ki tud kapcsolni.

Meg ugye vannak a műszakban dolgozók, akiknek általában hétköznapra esnek a szabadnapjaik. Lehet, hogy nem erre gondoltál, de nekem már sokszor eszembe jutott az uszodában kedd reggel tízkor, hogy mégis mit dolgozik a többi 30 ember, aki szintén itt van, aztán rájöttem, hogy nyilván olyasmit, mint én, hiszen én is épp itt vagyok.

2023. máj. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!