Mi a fontosabb számodra, az élmények vagy a tárgyak?
Mindenhol azt írják, hogy élményeket gyűjtsünk ne tárgyakat blabla... Igaz, hogy a tárgyakat nem visszünk magunkkal a sírba, de az emlékeket sem! Az emlékek is megfakulnak. 5 évvel ezelőtti nyaralásra alig emlékszem, kb. az a jó benne, hogy eltudom mondani, hogy itt meg ott voltam. Nagyon divatos, drága tárgyaim sincsennek, de ha választani kéne, hogy pl. 1,5 millió utazásra, vagy 1,5 lakberendezésre akkor az utóbbit választanám. Nem gondoljátok, hogy a mai társadalom túlértékeli az utazást és azt sugalják, hogy kb. csak az él aki jön megy? Aki nem vágyik erre az egy besavanyodott káposzta szerintük. Szerintem ha a kórházi ágyamon fekszem 80 évesen nem leszek attól boldogabb, hogy Indozéniában lubickoltam 20 éve miközben egy unott, flegma stílusú ápolónő mossa a fenekem.
Az utóbbi 20 évben látom nagyon felkapottnak az utazást, szerintetek is ennyire létfontosságú?
Szerintem tök jól mutatja, hogy nem ez számít, mert pl egy faluban a teljes életét leélő embernek is lehet elég élménye és elég tárgya a boldogsághoz.
Szerintem ez a rossz kultúra valahogy a bakancslistázással jött be. Tök abszurd, hogy pl emberek darabszámra utaznak országokba, hogy minél több legyen. És közben ez tök káros globálisan. Ugyanez a sok vagy drága tárgyakkal is.
Nem tudom miért vannak lepontozva vélemények, nem én tettem, értem az utazók véleményét is, és jó gondolatok, de szerintem nagyon elvakultak az emberek az utazással kapcsolatban, itt is észrevehető.
Nincs rá garancia, hogy az 1 milliós befizetett álomutad, nem fog átrúgni a rémálomba. Vannak sok veszélyei és olyan körülmények amik nincsennek a prospektusba! Egyik ismerősömet pl. a thaiföldi repülőút szó szerint kicsinálta, napokba telt, mire kiheverte, így nem tudta élvezni a nyaralást, meg is bánta. Gyomorromtásról, putri szállásról is sokat hallani. Vagy a múltkor láttam egy videót mekkora tömegnyomor volt Rómában szegény nőnek kapaszkodnia kellett, hogy ne lökjék bele a szökőkútba.
"Rómában szegény nőnek kapaszkodnia kellett, hogy ne lökjék bele a szökőkútba."
😂😂😂😂😆🤣
Kérdező, ilyen felfogással, mint a tiéd, az se biztos, hogy ha reggel elindulsz, estére hazajutsz épségben. Ennyire ne legyél már paranoiás könyörgöm.
Nem az ismerősöd a mérvadó. Biztos helyen kell foglalni, nem össze-vissza zabálni mindent ész nélkül. Ha valaki tuti biztosra akar menni, szerveztesse meg az útját utazási irodával. Mi is ezt tettük és minden rendben ment. Párom is kicsit nehezebben viselte a hosszú utat, de nem nyavajgot, nem mondta, hogy soha többé nem menne ilyen hosszú útra újra.
Rómában mikor nincs tömeg? 🤣🤦
Nem, nem erről van szó. Nekem is a 10 éves tervemben van egy nagy utazás Afrikába, ahol eltöltenék több hetet. Megakarok ismerni más kultúrát, megnézni hogyan élnek ott az emberek.
Nekem azzal van bajom akik azt mondják azok élnek igazán akik utaznak, alap igényének kéne lenni minden embernek, meg hogy megérdemli, igaz, hogy 1 évből fél évet dolgozott, mert büdös volt neki a munka, de mindegy. Aztán elmegy cifrusra ami szerintem túlórazott, nem is ad hú de nagy élményt, de ő ezáltal többnek érzi magát másoknál, mert ő él és megteheti, te meg vagy a besavanyodott élettelen csicska, mert inkább gyűjtöd a pénzt a számládon, hogyha esetleg történik valami gebasz legyen mihez nyúlni. Nektek nincs meg ezaz embertípus??
Ha már utazás akkor az tényleg olyan legyen, hogy olyat láss amitől kikerekedik a szemed, egy más világba csöppenj.. a többi csak pénzkidobás szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!