Szerintetek magyarországon még mindig nagy a hajléktalanok száma?
Nem ítélkezem, csak elmondtam, hogy látom a témát.
A hiteles verzióról nem sokat tudok. Annyi történt a családomban, hogy nagybátyám korábban egy jó menő vállalkozó volt, de valami hitel miatt vissza kellett adni a hatalmas lakását (lényegében egy kis villa volt).
De ő, és a családja nem lettek hajéktalanok.
Felmentek Peste, nagybátyám kitanult egy szakmát, mellette a felesége is dolgozik, és albérletben élnek.
Már nem olyan jómódúan mint régen, de azért megélnek. #1 voltam.
A kérdező írta, hogy:
"...nyilván a nem akarok dolgozni stilus miatt illetve hitel":
Ha úgy érzed, hogy feletted is rezeghet a léc, akkor miért ítélkezel így?
Magyarországon akkor is rengeteg hajléktalan van,ha a regnáló kormány gyakorlatilag nem vesz róluk tudomást. Pontosan úgy, mint a bántalmazott gyerekekről sem.
Nincs és kész.
Egyébként meg rohadt gyorsan utcára kerülhet egy ember ( leginkább férfi) egy válás után is.
Vagy pl "nagyon okosan" felvesznek a népek mindenféle babaváró & Co hiteleket.
Eltapsolják, lesz pár gyerek.
Aztán pár év múlva vissza kellene fizetni a hitelek egy részét, meg aztán ott van ( a már említett) pár gyerek, akikről gondoskodni kell úgy húsz évig.
Nem jön ki a matek nagyon sok ilyen családnál és az utcán találják magukat.
Ez a magyar realitás.
Németországban ilyen alacsonyak a bérek?
Én az osztrák cégemnél (160 óra/ hó) 2400€-t kapok kézhez és nem is műszakozom.
Viszont az is igaz, hogy a megélhetés is drágább, mint Németországban.
Nem bánnám,ha 300€-val több lenne a bérem,mert nagyon is lehet érezni a drágulást itt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!