Ha meghal egy kutya/macska, miért lesz pár nap múlva másik?
Többségben még nem személyiségre választunk kutyát vagy bármilyen állatot, mert kb csak a menhelyi, felnőtt kutyáknál lenne erre lehetőségünk (de ott is egyre köztudottabb, hogy a kennelben élő kutya családba kerülés után sokszor teljesen megváltozik). Szerintem mindenki máshogy gyászol és amíg normálisan vannak tartva a kutyák, ezt tiszteletben kell tartani.
Én több kutyát tartok egyszerre, így fel sem merült, mikor elengedtem az egyiket, hogy akkor most azonnal kell másik, de bevallom, hogy nagyon élvezem a "kutyázást" és ha csak egy kutyám lenne, mikor elmegy, szinte biztos, hogy jönne a következő.
A párkapcsolatok terén meg pont azt látom, hogy jó sok olyan ember van, aki az egyikből a másikba ugrál.
Ezen már én is gondolkodtam. Nekünk novemberben ment el a cicánk, több hónapos betegeskedés után altatni kellett. Azt a stresszt és gyászt nem akarom újból átélni egy állattal se, ráadásul pótolhatatlan számunkra a cica, nem gondolom, hogy egy másik állat segítene rajtunk.
Akkor hoznék másik állatot, ha a macsek szép hosszú élet után öregségbe halt volna bele, mert tudom, hogy az élet rendje, ahogy új generáció jön az öregek után az embereknél is, de így... Nem tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy másikat hozzak.
Mindig volt kutyánk,macskánk.El se tudom képzelni milyen nélküle.Szeretem az állataimat,de két,három után újat hoznék.Van elég szerencsétlen állat.Mindenki jól jár.5 macskánk van,abból 3 talált.A 3 kutyából 2 menhelyen végezte volna,a kicsivel meg kitudja mi lett volna,őt a vásárból hoztam.
Én sajnálom,ha valami miatt meghalnak,jó sokba is vannak,de nem hiszem,hogy csak akkor vagyok jó gazdi,ha évekig bánkódok utána.Az élet megy tovább.
Egy párkapcsolatot se síratsz mindig évekig,mert lehet rég vége volt,amikor kiléptél belőle.
14 vagyok.
Két vagy három hónap után hoznék újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!