Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jó embernek tartod magad?

Jó embernek tartod magad?

Figyelt kérdés
2024. febr. 10. 01:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Nem.. És minél inkább elemzem magam, elmélkedem, annál rosszabbnak érzem magam.. Ez néha elég durva méreteket ölt nálam. Semmi pluszt nem adok hozzá ehhez a világhoz, vonzom a bajt folyamatosan, aki kapcsolatba kerül velem, előbb-utóbb megszívja.. Folyton csak ártok másoknak, pedig nem akarok.. Egyszerűen nem értem, hogy egy hozzám hasonló szánalmas, hitvány lény miért is létezhet ezen a Földön...
2024. febr. 10. 01:33
 2/15 anonim válasza:
100%
Nem igazán. Nagyon önző vagyok. A legtöbb ember sikerének nem is tudok örülni. Nagyon féltékeny is vagyok. Piszkosul depressziós is vagyok... ami miatt nem feltétlenül lennék rossz ember... viszont amiért nem megyek el vele orvoshoz, hanem inkább mások terhére vagyok... hát így már más a leányzó fekvése, szerintem emiatt sem vagyok jó ember. Ha valaki árt nekem vagy úgy érzem, hogy bármilyen téren fenyegetést jelent számomra, akkor elkezdem lejáratni, a végtelenségig eltudom hordani mások előtt. Látom azt, hogy mit kellene tennem és miket kellene kijavítanom, de mégsem teszem. Szóval nem. Nem tartom magam jó embernek.
2024. febr. 10. 01:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de kifejezetten rossznak sem.
2024. febr. 10. 01:36
 4/15 anonim ***** válasza:
75%

Bennem két dolog is motoszkál ezzel kapcsolatban.

Az első az, hogy igen, jó embernek tartom magam és jó is vagyok. Intelligens vagyok és szeretek segíteni másoknak, szeretek másokkal jót tenni. Mivel szociálisan sokkalta rosszabbak a képességeim (saját meglátásom szerint) így olykor nehezen mennek a dolgok, de például az olyan tök nagy örömöt okoz, ha egy kedves embert boldoggá tudok tenni vagy olyan helyzetben segítek neki ami tényleg neki egy nagy dolog. Nem szokásom bántani az embereket és próbálok nem kicsinyes lenni és egyenes emberként élni aki vállalni tudja a tettei után a felelősséget.

A második az, hogy nem. Sokszor érzem magam kiábrándultnak a világból és sokszor érzem azt, hogy a társdalom romlott és hülyék az emberek és elegem van belőlük. Úgy érzem, hogy sokszor nem látok a legtöbb emberben semmi jót, pedig biztos van családjuk, állatuk akikkel kedvesek stb.. de valahogy olyan "szar az egész világ" érzésem van. Rosszat ezeken a napokon sem szoktam tenni csak szimplán azt érzem, hogy egy szerethetetlen roncs vagyok aki soha nem lesz már olyan ember, hogy bizonyos napokon ne törne rá a depresszív gondolkodásmód.

Valahol ezek között tolódik el a mércém a saját meglátásom szerint.

2024. febr. 10. 01:39
 5/15 Noren1989 ***** válasza:
52%
Nem, nem vagyok az.
2024. febr. 10. 02:19
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
Igen, ha rossz ember lennék már többre vihettem volna az életben.
2024. febr. 10. 03:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de ez nem jelenti azt, hogy néha ne okoznék másoknak rosszat. A rossz emberség nem ott kezdődik, hogy magamat helyezem előtérbe és a jó ember sem az, akit mindenkit maga elé helyez.
2024. febr. 10. 03:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem szeretem, ha más jónak tart. Én magamat tudom milyen vagyok, kifelé nem szeretném, ha azt gondolnák, hogy jó vagyok. Ez nem tudom miért van.
2024. febr. 10. 05:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Relatív hogy ki jó.

Igyekszek másokat nem bántani szóban-lelkileg stb.

Nehezen mutatok érzelmeket mások felé.

Sértődékeny vagyok, amiről úgy érzem: súlyos igazságtalanság, vagy méltánytalanság volt, nehezen felejtem el (nem "állok bosszút", hanem lelkileg hordozom a sérelmet.

2024. febr. 10. 05:33
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem. Az egész világon magamat utálom a legjobban. Mindennek, ami rosszul sikerült az életemben, csak magam vagyok az oka. Másokat is bántottam, de a legtöbb bajt magamnak okoztam.
2024. febr. 10. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!