Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jó embernek tartod magad? És...

Jó embernek tartod magad? És mások?

Figyelt kérdés
2021. máj. 14. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Inkább úgy mondanám, hogy nem tartom magam rossz embernek.

Ennek ellenére sokan el vannak ájulva attól, hogy én milyen jó ember vagyok, holott csak úgy élek, ahogy szerintem alapvető emberi hozzáállás egy másik emberhez.

Csakhogy a mai világban egyre inkább ismeretlen fogalom a legminimálisabb empátia, a kedvesség, az udvariasság, tőlem meg megkapják.

2021. máj. 14. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Hétköznapi mércével úgy nagyjából. Alanyi jogon megadom a tiszteletet másoknak (ha nem győztek meg róla, hogy nem érdemlik meg), és igyekszem olyan döntéseket hozni, hogy ne okozzak problémát a többieknek. Képes vagyok önzetlenül segíteni. A másik oldalról viszont nehezen tudom elengedni a sérelmeimet, és hajlamos vagyok a bosszúra, ha lehetőség nyílik rá (igen, jólesik, és nem, nem szégyellem magam utána). Egyre inkább meghúzom a határokat, hogy ki meddig mehet el (ez utóbbi szerintem nem baj, bár sokszor nem illik bele a "jó ember" imidzsbe).
2021. máj. 14. 14:12
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Tudatosan soha nem bántok senkit, egyébként meg részemről mindenki azt csinál, amit akar.

Akkor most mi vagyok?

2021. máj. 14. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem vagyok jó ember, de mások annak tartanak.
2021. máj. 14. 14:16
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Nem, de kifejezetten rossznak sem. Élem az életem és hagyom, hogy mások éljék a sajátjukat, az nem érdekel ki milyennek tart mert nem akarok senkinek megfelelni. Vannak, akik szeretnek, vannak, akik nem, ez így teljesen jó.
2021. máj. 14. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Nos, nem vagyok unokázós csaló, nem kínzok állatokat, illetve bolti lopásom sem volt még. Igen, azt hiszem, hogy jó ember vagyok.
2021. máj. 14. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:
24%

Vállalkozásaim vannak.Unatkozásból néha írkálok ide is, két kávé között.

Szeretem reggelente az embereimet lebaxni.látni ahogy remeg, ha mások előtt leszidom.vagy gyomorgörccsel jön be dolgozni.Néha kicsi rá is játszok.

Felhivatom az irodába, mintha kiakarnám rúgni, közbe csak szimplán letolom, mert szerintem valamit nem csinált jól.ellent mondani nem mer, mert félti a kis állását, legtöbbnek lakáshitele van szorgosan dolgozik, hogy tudja fizetni.

Ezt tudják ők is, meg én is, ezért tűrnek.

Néha ha átjönnek a befektető partnerem, jókat nevetünk az ilyen történeteken.

Amúgy jó embernek tartom magam, sok melós azért tud hitelt fizetni, mert nálam melózik.

2021. máj. 14. 14:25
 8/8 anonim ***** válasza:
89%
Jó embernek tartanak, pedig nem vagyok szent. De igyekszem visszafogni a káros ösztöneimet. Megtanultam, hogy mikor félelmet okozok valakinek, azt mindig visszakapom mástól. Emiatt a rosszat sem viszonzom rosszal, nem állok bosszút, hanem leírom a veszteséget, és megállapítom, hogy még mindig az engem bántó személy járt rosszabbul, mert gonosz természete van, ezért gyűlölik. Engem meg nem.
2021. máj. 14. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!