Fahéj, mint keresztnév?
Nincs semmi közöm hozzá, nem hívnak így engem sem, és semmilyen ismerősömet sem, nem állunk névválasztás előtt, csak tudom róla, hogy anyakönyvezhető keresztnév itthon. Mit gondoltok róla?
Én alapvetően nem tartanám szörnyűnek, nyílván nem segít rajta, hogy nem túl gyakori, mint név, de a fűszer eléggé benne van a köztudatban. Nekem a Hajnalka, Zselyke, Napsugár, Virág nevekkel van egy kategóriában, ezek mégsem örvendenek közutálatnak, talán mert a Fahéjnál azért gyakoribbak, mint név, meg régebbiek is. De valóban csak ez a helyzet? Ha 20-30 év múlva gyakoribb név lenne a Fahéj, vajon akoor is ugyanennyien felhúznák rajta a szemöldöküket, mint most?
Kovács Fahéj? Tóth Fahéj? Juhász Fahéj?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ezt valami ételes vezetéknévvel lehetne kimaxolni, pl Káposzta Fahéj, Gombás Fahéj, Sajtos Fahéj (ismerek ilyen vezetéknevűeket). :))
De hát amúgy szörnyű, én legfeljebb kisállatnak tudom elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!