Fahéj, mint keresztnév?
Nincs semmi közöm hozzá, nem hívnak így engem sem, és semmilyen ismerősömet sem, nem állunk névválasztás előtt, csak tudom róla, hogy anyakönyvezhető keresztnév itthon. Mit gondoltok róla?
Én alapvetően nem tartanám szörnyűnek, nyílván nem segít rajta, hogy nem túl gyakori, mint név, de a fűszer eléggé benne van a köztudatban. Nekem a Hajnalka, Zselyke, Napsugár, Virág nevekkel van egy kategóriában, ezek mégsem örvendenek közutálatnak, talán mert a Fahéjnál azért gyakoribbak, mint név, meg régebbiek is. De valóban csak ez a helyzet? Ha 20-30 év múlva gyakoribb név lenne a Fahéj, vajon akoor is ugyanennyien felhúznák rajta a szemöldöküket, mint most?
Szerintem nem rossz név. Az emberek minden új néven szörnyülködnek, aztán lesz pár gyerek körülöttük ezzel a névvel és egyből természetes lesz.
Nekem az segít az elvonatkoztatásban, hogy elképzelem, hogy hogyan reagálnék, ha egy külföldi ember neve lenne. Egyszer dolgoztam együtt egy csajjal, akinek Iqra volt a neve, kiejtve "ikra". Szerintem egy kimondottan gyönyörű név és egyszer se jutott a magyar szó eszembe róla.
Akkor már a citromfű vagy a koriander jobb...
Viccet félretéve, ilyenkor mindig elszörnyülködök, hogy mennyi normálatlan ember van a világban. Ezerszámra rendelkezésre állnak normális nevek, számomra érthetetlen hogy miért kell ilyen baromságokat kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!