Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek nem önteltség...

Szerintetek nem önteltség írónak titulálni magad ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Ismerek egy 30 év körüli férfit, akitől ha megkérdezik, hogy mi a foglalkozása, akkor azt válaszolja, hogy író. Mikozben csak egy mezei általános iskolában tanít, és egész élete alatt csupán egyetlen könyvet publikált, és az sem bestseller. Szerintetek nem fellengzős ez így? Én simán csak annyit mondanék, hogy tanár vagyok.

2024. febr. 2. 13:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is túlzás írónak nevezni magát ha nem abból él de az is hogy Te hogy reagálod le

Ponyvának nevezed a könyvét amit el sem olvastál, csak egy mezei iskolában tanár azért én érzek ebben némi féltékenységet a részedről

Lehet hogy nem ő a legjobb író a világon de csak kiadott egy könyvet ha jó ha rossz ezt már nem vehetik el tőle

2024. febr. 2. 15:02
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem látunk bele az életébe, a laptopjába, és ki tudja? Lehet, lapul még ott pár könyvnek való/szánt történet, amit évek óta írogat, tökéletesít, vagy épp olyan, ami már szinte kész is arra, hogy elindítsák a publikálási lépeseket.

Megértem, hogy egy írótól több megjelentetett könyvet várnának el az emberek, de nem mindenki olyan, hogy csak ontja őket magából..

Szerintem azért ilyen sározást nem érdemelt volna a férfi..

2024. febr. 2. 15:33
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Aki 1 könyvet is írt, az már írónak számít. E mellett nézzük azt is, hogy mennyi/hány ember lenne képes egy (bármilyen) könyvet is megírni?

Nem feltétlen sok. Tehát így nézve író, mert van egy referenciája.

2024. febr. 2. 15:36
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában ebben hol az önteltség? A kérdezőből erősen hiányzik a műveltség.
2024. febr. 2. 16:36
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Eleve ot értelmetlen a dolog, hogy a kérdező nagyjából csak a mainstream neveket tudja azonosítani az írással. Innentől nem nagyon van miről vitatkozni.
2024. febr. 2. 16:37
 26/26 anonim ***** válasza:

Ez nem arról szól, hogy ki az aki megérdemli és ki az, aki nem.

Igazából az író az, akinek ez a foglalkozása, abból él meg, az teszi ki az élete egy részét.

Az, hogy "író vagyok" tehát nem azzal egyenértékű, hogy "egy csoda vagyok!", hanem azt, hogy "írok és ezért pénzt kapok", így nem nagyképűség azt mondania magáról.

Ugyanúgy, ahogy azt mondom, hogy imformatikus vagyok sem azzal egyenértékű, hogy "jobbnak tartom magam az emberiségnél".

2024. febr. 5. 04:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!